Ο δραματικός διάλογος Αναστασιάδη – Ακιντζί

Έναν δραματικό διάλογο ανάμεσα στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Κύπριος Πρόεδρος έκανε έκκληση προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη: «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

«Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη», επέμεινε ο κ. Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια. Για να εισπράξει την απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το γυαλί είχε πια ραγίσει. Εκείνη τη στιγμή δεν κατέρρεε μόνο η διαδικασία. Κατέρρεε και η ανθρώπινη σχέση που είχαν αναπτύξει αυτούς τους 18 μήνες οι δύο ηγέτες».

Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκανε μια ύστατη προσπάθεια τα ξημερώματα της Τρίτης: «Να σου κάνω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφά». Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε ήδη σηκωθεί να φύγει. «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου», απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί και μόνο από ευγένεια και μετά από παραινέσεις των υπολοίπων δέχθηκε να καθίσει και να ακούσει την πρόταση του Προέδρου την οποία όμως απέρριψε.

«Ήταν ένας άλλος Ακιντζί. Καμία σχέση με αυτόν με τον οποίο διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες. Συζητούσε με παγωμένο αίμα», είπαν άνθρωποι που ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: politis.com.cy

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό θα απευθύνει ο Νίκος Αναστασιάδης

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Έχει χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία λύσης στο Κυπριακό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ