Νυχτερινή επιχείρηση με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας σε κρουαζιερόπλοιο

Εντυπωσιακές εικόνες τραβηγμένες μέσα από το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, από επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματισμένου μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλοιου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα βίντεο από το βράδυ της Τετάρτης, 3 Απριλίου, οπότε ελικόπτερο Super Puma παρέλαβε τραυματισμένο μέλος πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «CELESTYAL DISCOVERY» και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Στο βίντεο φαίνεται πώς οι διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας καταφέρνουν να βάλουν τον τραυματία στον ειδικό κάλαθο και να τον ανελκύσουν στο ελικόπτερο.

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατο δημοσίευμα του enikos.gr, η Πολεμική Αεροπορία προχωρά στη συντήρηση του συνόλου του στόλου των ελικοπτέρων, που έχουν πολλά ακόμη να δώσουν.

Επί της ουσίας πρόκειται για ελικόπτερα που μετά βίας φθάνουν τα 20 έτη, κι όπως έλεγαν χαρακτηριστικά αεροπόροι στο enikos.gr, «έχουν πολύ ψωμί ακόμα για να αφεθούν στην τύχη τους».

Αυτή τη στιγμή σε πτήσιμη κατάσταση βρίσκονται 3, ένα βρίσκεται σε εργοστάσιο συντήρησης και πρόκειται να παραδοθεί έως τις αρχές Μαΐου ενώ τον δρόμο για επαναφορά στη ζωή πρόκειται να πάρουν τον Απρίλιο και τον Ιούλιο ακόμη 2- 3 ελικόπτερα που βρίσκονται στην ΕΑΒ από το 2012 (!) και μετά τις πιέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται ένα από αυτά να παραδοθεί έως το τέλος του έτους. Επιπλέον 2 βρίσκονται στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) της Πολεμικής Αεροπορίας, με το ένα να χρειάζεται μεσαία και το δεύτερο μεγάλη επιθεώρηση.

Έτσι, με δεδομένο την επαναφορά στη ζωή των 12 ελικοπτέρων Super Puma, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι έχει ωριμάσει η απόφαση «παγώματος» του προγράμματος αγοράς νέων ελικοπτέρων, το οποίο κατεβαίνει πολύ χαμηλά στην προτεραιοποίηση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ