Νέο “όχι” στο αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου – Η οργισμένη αντίδρασή του

Της Άννας Κανδύλη

Και την τρίτη αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και μάλιστα ομόφωνα.

Ο πρώην υπουργός  στον οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενο από εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητάει να αποφυλακιστεί επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και κίνδυνο για τη ζωή του εντός των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Μετά την άρνηση των δικαστών να του ανοίξουν την πόρτα της φυλακής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος στην έδρα είπε: “Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!”

Στα “χέρια” με την πολιτική αγωγή

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ένταση σημειώθηκε μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και της συνηγόρου  πολιτικής αγωγής Ουρανία Μενδρινού.

Η κ. Μενδρινού  ζήτησε προστασία από το δικαστήριο για όλους  τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου τους επιτέθηκε.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίαση ο κ. Τσοχατζοπουλος και η σύζυγος του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.

Άκης Τσοχατζοπουλος: Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!

Πρόεδρος : Το δικαστήριο είναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρέπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αρνείται τις κατηγορίες η Φρόσω Λαμπροπούλου 

Σήμερα ενώπιoν του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε η λογίστρια του πρώην υπουργού, Φρόσω Λαμπροπούλου η οποία αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αντιμετωπίζει.

“Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με  τον Τσοχατζόπουλο. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτά για τα οποία κατηγορείται σήμερα.

Δεν μου επέτρεπαν αυτά που γνώριζα για τον Τσοχατζόπουλο να σκεφτώ αυτά τα πράγματα ακόμα και όταν ο Ζήγρας άφηνε υπόνοιες ότι πίσω από τις εταιρείες βρισκόταν ο Τσοχατζόπουλος. Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από τον κ. Τσοχατζόπουλου και τον  κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δεν ζήτησα μία χάρη” ανέφερε μεταξύ άλλων η κατηγορούμενη.

Μετά την κ. Λαμπροπούλου σειρά να απολογηθεί είχε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.

Διαβάστε επίσης: 

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία – Τι είπε για τις προκλήσεις Ερντογάν – BINTEO

Νέα κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ