Νέα παραίτηση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά «με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού» αλλά και «ζητήματα προστασίας των προσφύγων» επικαλείται σε μια απεγνωσμένη δήλωση παραίτησης, την τρίτη κατά σειρά μέσα σε 7 μήνες, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

Το κείμενο της τρίτης παραίτησης Παπαδόπουλου που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος» αφενός αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους ανθρώπους που τοποθέτησε για να διαχειριστούν το πρόβλημα, αφετέρου εξηγεί και τους λόγους που η διαχείριση αυτή οδήγησε στο αδιέξοδο, με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους στα νησιά και την ενδοχώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ήδη αποχωρήσει θορυβωδώς πριν από σχεδόν δύο μήνες ένας ακόμη (από τους δύο) γενικός γραμματέας, ο Οδυσσέας Βουδούρης. Ο κ. Βουδούρης, όμως, συνόδευσε την παραίτησή του με οξύτατες καταγγελίες για κακοδιοίκηση, υπερ-κοστολογήσεις και φωτογραφικές διαδικασίες από την πλευρά του προϊσταμένου του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα και του «προσωπικού του περιβάλλοντος».

Την τρίτη του παραίτηση έχει υποβάλει ο κ. Παπαδόπουλος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή από τις 26 Οκτωβρίου 2016. Τη δεύτερη υπέβαλε στις 17 Ιουνίου στον Γιάννη Μουζάλα, ενώ η πρώτη είχε κατατεθεί από τις 20 Μαρτίου 2016 και πάλι στον Πρωθυπουργό.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Δεν πέφτει ο νόμος. Αναστέλλεται – ΒΙΝΤΕΟ

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί υπουργοποίησης Μίχαλου- Προτεραιότητα η αποκατάσταση του ΕΣΡ λένε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ