Νέα κόντρα Ζαχαράκη – Παπαδόπουλου: «Να ανακαλέσει τώρα τη δήλωση για τα χαστούκια» – «Εισπράττετε τα επίχειρα όταν νομοθετείτε κατά της Ορθοδοξίας»

Νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και στον βουλευτή της «Νίκης», Νίκο Παπαδόπουλο, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Νίκη: Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά τις δηλώσεις του για το χαστούκι στην Αγγελική Δεληκάρη

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο βουλευτής της «Νίκης» ανακάλεσε τα λεγόμενά του.

Ζαχαράκη: «Ζητώ να ανακαλέσει τη δήλωση που έκανε χτες, είναι απαράδεκτο»

Συγκεκριμένα, η υπουργός ύστερα από τη χθεσινή ένταση που προκλήθηκε παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε σε ρητορεία μίσους που δεν συνάδει με τον ναό της Δημοκρατίας. «Ζητώ να ανακαλέσει τη δήλωση που έκανε χθες. Κανείς δεν έχει το προνόμιο να φέρεται με τέτοιο τρόπο, η ψήφος μας εδώ είναι ιερή», υπογράμμισε.

«Η ρητορεία μίσους που δεν συνάδει με το Ναό της Δημοκρατίας και δεν συνάδει με κανένα περιβάλλον. Ζητώ να ανακαλέσει τη δήλωση που έκανε χτες, είναι απαράδεκτο, κανείς δεν έχει το προνόμιο να φέρεται με τέτοιο τρόπο απέναντι σε συναδέλφους και να προκαλεί και αντιδράσεις που δεν θέλουμε να δούμε απέναντι σε οποιονδήποτε. Η ψήφος μας είναι ιερή, δεν χρειάζεται να απολογούμαστε…δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι μέλη του κοινοβουλίου μπορούν να καλλιεργούν τέτοιο κλίμα ειδικά προ των επόμενων ημερών που όλοι θα πάμε στις περιφέρειές μας…το ίδιο θα έλεγα για οποιονδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παπαδόπουλος: «Όταν νομοθετείτε εναντίον της φύσης, της ορθοδοξίας και της αγίας γραφής, εισπράττετε τα επίχειρα»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στην υπουργό έκανε λόγο για «νομοθετήματα εναντίον της φύσης και της Αγίας Γραφής και για αυτό εισπράττετε τα επίχειρα».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Λυπάμαι πολύ για την κα Ζαχαράκη επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που έχουν δώσει στη ΝΔ, αυτόν της μονταζιέρας. Ήμουν ξεκάθαρος, είπα ότι απερίφραστα καταδικάζουμε κάθε βίαιη πράξη, ακόμα και για ζώα και για φυτά. Στην ΝΙΚΗ είμαστε Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι και δεν θέλουμε κανένας να μπει σε τέτοια μονοπάτια. Μίλησα με πόνο καρδιάς για να προλάβω αυτά που γίνονται….όταν νομοθετείτε εναντίον της φύσης, της ορθοδοξίας και της αγίας γραφής, εισπράττετε τα επίχειρα. Αυτό σας είπα. Τι δεν καταλαβαίνετε;».

Ανταπαντώντας η υπουργός επικαλέστηκε τις δηλώσεις του βουλευτή της «Νίκης» από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Βασίλη Οικονόμου να σχολιάζει «Α, έτσι τα είπες» και τον κ. Παπαδόπουλο, να κάνει λόγο για «μονταζιέρα της ΝΔ».

Νοτοπούλου: «Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία εντός και εκτός Κοινοβουλίου»

Παρέμβαση στην κόντρα Ζαχαράκη – Παπαδόπουλου έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία σημείωσε: «Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία εντός και εκτός Κοινοβουλίου, ενωμένοι απέναντι στην παρακίνηση σε βία. Θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι στην προσπάθεια παρακίνησης βίας και στον περιορισμό του ελεύθερου φρονήματος των βουλευτών».

Τον λόγο πήρε και ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Βρεττός, λέγοντας: «Η ΝΙΚΗ δεν εκπροσωπεί τίποτε άλλο παρά μόνο τους ψηφοφόρους της. Δεν πρέπει να υποστούμε τον φόβο της ΝΔ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ