Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τα έξοδα που προβληματίζουν περισσότερο τα νοικοκυριά

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, εν μέσω του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης αλλά και των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών. Πρόκειται για την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το διάστημα 11-13 Ιουλίου 2022, σε δείγμα 1.351 ενηλίκων.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 12,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

δημοσκόπηση - πρόθεση ψήφου

δημοσκόπηση ΣΚΑΪ

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 28% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κανέναν από τους δύο, απαντά το 30% των ερωτηθέντων.

δημοσκόπηση ΣΚΑΪ

 

Το 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά ότι είναι καλύτερο οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν μέσα στο 2023, κοντά στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 42% απαντά μέσα στο 2022. Το 11% επιλέγει “Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ”.

δημοσκόπηση ΣΚΑΪ

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και τα μηνιαία έξοδα, το 36% των ερωτηθέντων απαντά πως το ηλεκτρικό ρεύμα είναι το έξοδο εκείνο που το προβληματίζει σήμερα περισσότερο και ακολουθούν τα τρόφιμα και τα καύσιμα με το ίδιο ποσοστό 22%, το φυσικό αέριο με 6%, “άλλη” 5% και ΔΞ/ΔΑ 9%.

δημοσκόπηση ΣΚΑΪ

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά θέματα και κατά “πόσα σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας“, το 56% των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά “πολύ” και “αρκετά”, το 19% “μέτρια”, ενώ το 16% απαντά “λίγο” και “ελάχιστα έως καθόλου”.

 

δημοσκόπηση ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ