Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εν μέσω του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το χρονικό διάστημα 27-29 Μαρτίου 2022.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται το ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι  23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

δημοσκόπηση 1

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 56%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%.

 

δημοσκόπηση 2

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 38%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%, ενώ “κανένας από τους δύο” απαντά το 33% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

δημοσκόπηση 3

 

Ως προς το ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, το 45% απαντά “το 2023 έως και την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης”, το 30% λέει έως “το φετινό καλοκαίρι” και το 16% απαντά “μέχρι το τέλος της χρονιάς”.

δημοσκόπηση 4

Σε ό,τι αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το 56% των ερωτηθέντων τονίζει ότι τον προβληματίζουν “πολύ” οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι συνέπειές τους, το 21% απαντά “αρκετά”, το 10% “μέτρια”, ενώ το 3% απαντά “λίγο” και το 1% “ελάχιστα έως καθόλου”.

 

δημοσκόπηση 5

Σε ερώτημα πόσο σας προβληματίζουν σήμερα, στην καθημερινότητά σας, οι πρόσφατες ανατιμήσεις σε ενέργεια, προϊόντα, υπηρεσίες, το 70% απαντά “πολύ”, το 15% “αρκετά”, το 5% “μέτρια”, ενώ το 1% λέει “λίγο” και 1% “ελάχιστα έως καθόλου”.

δημοσκόπηση 6

Σχετικά με την πανδημία, το 28% των ερωτηθέντων απαντά “πολύ” στο ερώτημα πόσο σας προβληματίζει ο κορονοϊός, το 26% “αρκετά”, το 19% “μέτρια”. Συνολικά 18% απαντά “λίγο” ή “ελάχιστα έως καθόλου”.

δημοσκόπηση 7

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ