Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στον Α’ και τον Β’ γύρο

Νέα δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα καταγράφει προβάδισμα 7,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων στις εκλογές της απλής αναλογικής, το οποίο ανεβαίνει στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες στις δεύτερες κάλπες.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τον Α΄ γύρο των εκλογών με απλή αναλογική η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων το 33,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,2%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη (Εθνικό Κόμμα Έλληνες) 3,5% και το ΜέΡΑ25 2,8%,

Το προβάδισμα της ΝΔ όμως αυξάνεται στον Β΄ γύρο των εκλογών με ενισχυμένη αναλογική, καθώς, επί των εγκύρων, συγκεντρώνει 37,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,2% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9%. Το ΚΚΕ έχει 4,2%, η Ελληνική Λύση 3,3%, Εθνικό Κόμμα Έλληνες 3,2% και το ΜέΡΑ25 2%.

Σχετικά με τους αναποφάσιστους, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο των επιτελείων των κομμάτων, στον Α’ γύρο το ποσοστό τους διαμορφώνεται στο 10,2%, ενώ στον Β’ γύρο υποχωρεί στο 9,8%.

Το 48,9% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση, ενώ το 26,4% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 48% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 31,6% τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη σημερινή δημοσκόπηση της Marc

«Όχι ότι έχει τόσο μεγάλη αξία, μετά το φιάσκο στις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων στην Κύπρο, αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση από όσους επιμένουν να προβάλουν και να επικαλούνται μετρήσεις της Marc που ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα για εικονικά τιμολόγια με… χωματουργικές εταιρίες για μετρήσεις κοινής γνώμης, δεν θα έβλαπτε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ