Νέα αποσυμφόρηση από μετανάστες στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων – Εγρήγορση στον Έβρο

Νέα μείωση καταγράφεται στις δομές φιλοξενίας μεταναστών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε νησιά και ηπειρωτική χώρα, τη στιγμή που το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο νέων προσφυγικών ροών μέσω Τουρκίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία απογραφή της Πέμπτης, 26 Αυγούστου, διαμένουν σε 23 δομές διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά 17.059 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 31.407 ατόμων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, οι δομές φιλοξενίας Σάμου και Ελαιώνα έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες κατά 40 και 120 άτομα αντίστοιχα σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Δομές Έβρος Δομές Έβρος Δομές Έβρος Δομές Έβρος

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για την 26 Αυγούστου 2021 ανέλαβαν το έργο της παροχής 6.106 μερίδων φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες.

Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

Ο αριθμός είναι μειωμένος κατά 171 άτομα, δηλαδή 1% εν σχέσει με την αντίστοιχη καταγραφή της 19ης Αυγούστου, που υπήρχαν 17.230.

Σε εγρήγορση στον Έβρο

Ταυτόχρονα, στον Έβρο, ο Στρατός βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική εν συγκρίσει με το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2020, οπότε κι εκδηλώθηκε η απόπειρα εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών και ακραίων στοιχείων, ενθαρρυμένοι από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης επισκέφθηκε την Πέμπτη όλα τα φυλάκια του Έβρου, με τον Αρχηγό της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη.

Από τα Μαράσια και το Πύθειο, μέχρι τις Καστανιές και τις Φέρρες, ο Αρχηγός ΓΕΣ επιθεώρησε όλα τα φυλάκια και έδωσε οδηγίες στα στελέχη για την αντιμετώπιση κάθε σεναρίου και ιδιαίτερα πίεσης από παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ