Νέα ανάρτηση Πολάκη – ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικές δηλώσεις του είναι απολύτως αντίθετες με τις εξαγγελίες μας

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, ο Τομεάρχης Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

ΜέΡΑ25: Ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ πώς πολιτεύεται ο κ. Πολάκης

«Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο. Ωστόσο, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να  διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας.  Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «Δικαιοσύνη Παντού» αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα» καταλήγουν οι δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παύλος Πολάκης: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτησή του – Ποια αδικήματα θα διερευνηθούν

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που προκάλεσε νέους εσωκομματικούς τριγμούς μετά τη στοχοποίηση δικαστικών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα στα social media. Στη νέα ανάρτησή του ο κ. Πολάκης δίνει επίσης ραντεβού στις συνεδριάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος της ανάρτησής του, ο Παύλος Πολάκης εύχεται καλή επιτυχία στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τον αντικατέστησε ως τομεάρχης Διαφάνειας.

ΠΑΣΟΚ: Να τεθεί εκτός κόμματος ο Παύλος Πολάκης ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα αντιδράσεων – Την Τρίτη η συνεδρίαση

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας.  Αύριο, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το βράδυ της Κυριακής, αναφέρεται επίσης ότι «η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα» και υπογραμμίζεται πως «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στοχοποιεί ευθέως μια σειρά από πρόσωπα, κάνοντας λόγο για «βαθύ κράτος» και απειλώντας πως αν δεν «καθαρίσουμε» από αυτούς «δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Δεν δίστασε μάλιστα να δημοσιεύσει, εκτός από τα ονόματά τους, και φωτογραφίες τους.  Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης καταφέρεται κατά 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών, του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, καθώς και εναντίον 13 δικαστών που έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά.

Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες. Το πρωί σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη χαρακτήρισε “σοκαριστική” την ανάρτηση Πολάκη και έκανε λόγο για “εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ