ΝΔ: Διχάζουν ντιμπέιτ, κάλπες και… μέτρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Μπορεί από τη μία η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων στη ΝΔ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από την άλλη όμως η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να πάρει θέση απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής στο «γαλάζιο στρατόπεδο» επικρατούν δύο γραμμές. Το «όχι σε όλα» και η καταψήφιση ορισμένων άρθρων. Με την τελευταία άποψη τάσσονται τα περισσότερα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος και ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να συγκαλέσει την ΚΟ προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανιστεί με ενιαία γραμμή στην «μάχη» για την ψήφιση των προαπαιτούμενων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η ΝΔ δεν θα στηρίξει τις αλλαγές στην φορολογία των αγροτών και στα φάρμακα, αλλά θα υπερψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Στις 2 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι τύπου των υποψηφίων θα συναντηθούν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσουν αν τελικά θα υπάρξει μεταξύ τους τηλεμαχία ή όπως επιθυμούν να το λένε στη ΝΔ δημόσιος διάλογος.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης τάσσονται υπέρ, ενώ οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είναι αρνητικοί αλλά επιθυμούν την πραγματοποίηση συνδιασκέψεων και εκεί οι υποψήφιοι μπροστά στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να παρουσιάσουν τις θέσεις για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.

Μία ώρα αργότερα θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να κλειδώσουν τα διαδικαστικά για τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου. «Αγκάθια» είναι το αντίτιμο για τα νέα μέλη, όπου η πλευρά Μεϊμαράκη ζητά να είναι αρκετά πάνω από τα 2 ευρώ που θα πληρώσουν όσοι ήδη είναι εγγεγραμμένοι, αλλά και το πόσες κάλπες και που θα στηθούν.

Οι εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη, ζητούν να τοποθετηθούν 1.500 σε όλη την χώρα όπως και το 2009, ωστόσο το κόστος είναι εκείνο που τελικά θα κρίνει τον αριθμό τους, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι εκλογές αναμένεται να στοιχίσουν περίπου 1 εκ. ευρώ. Θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ υπάρχουν και εκείνοι από τις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Θέλω ένα κόμμα πιο συμμετοχικό

Τζιτζικώστας: Στο DNA της ΝΔ είναι να αλλάζει την Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ