Να… εκθέσει την κυβέρνηση επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Να… εκθέσει την κυβέρνηση επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Αποφασισμένος να εντείνει τον αντιπολιτευτικό του λόγο, με αφορμή και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της, όλο το τελευταίο διάστημα. 

Ενδεικτική είναι η παράθεση σειράς ερωτημάτων χθες, μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στα οποία και θα επιμείνει η Κουμουνδούρου, πιέζοντας την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση ώστε να… εκτεθεί.

Ειδικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μεταξύ άλλων να μάθουν γιατί η Ελλάδα δεν εναντιώθηκε στην αρχική απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων, ενώ καλούν επιτακτικά σε σαφή θέση εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με την στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που ζητηθεί αυτό να επιβληθεί και στις ελληνικές καταθέσεις. 

Ζητούν ακόμα να μάθουν γιατί απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «χείρα βοηθείας» στην Κύπρο και ποιος αποφάσισε και με ποια κριτήρια να πάνε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε μία ιδιωτική τράπεζα. 

«Είτε η ελληνική κυβέρνηση έχει άγνοια κινδύνου για τις οδυνηρές συνέπειες στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την ευρωζώνη από την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, είτε προσπαθεί για άλλη μια φορά, εντέχνως να τις αποκρύψει από τον ελληνικό λαό», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, επικαλούμενοι και την παραδοχή της εκπροσώπου του Επιτρόπου Μπαρνιέ περί σχεδίου νόμου που θα προβλέπει κούρεμα καταθέσεων των ανασφάλιστων καταθετών χθες.

Την ίδια ώρα πάντως, στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληθαίνουν οι φωνές που αμφισβητούν την τακτική του «ευρώ, πάση θυσία». Μετά την προτροπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ να «επανεξετάσει τη θέση του για την ευρωζώνη και την ΕΕ», όπως τη διατύπωσε σε συνέντευξή του στην «Αυγή», χθες 19 τοπικά στελέχη του κόμματος που φέρονται να ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα», εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Γιάννη Μηλιού. 

Αφορμή στάθηκε η δήλωσή του περί «οικονομικού απομονωτισμού» στον οποίο θα οδηγούσε τυχόν έξοδος της Κύπρου από το ευρώ. «Είναι εξωφρενικό να τοποθετείται με την ιδιότητά του αυτή (σ.σ. υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ) με τέτοια μονομέρεια, και ως έναν βαθμό στο όριο ή και εκτός πλαισίου συλλογικών θέσεών μας», υποστήριξαν μεταξύ άλλων, σημειώνοντας μάλιστα πως «η πεμπτουσία της πολιτικής δεν είναι προφανώς το νόμισμα»(!). Και όλα αυτά, λίγες εβδομάδες μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα».

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ