Να ανοίξουν τους δρόμους καλεί τους αγρότες η Γεννηματά – ΒΙΝΤΕΟ

Να ανοίξουν τους δρόμους, διασφαλίζοντας την ομαλή οικονομική κοινωνική ζωή της χώρας, κάλεσε τους αγρότες από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πρόγραμμα, και ότι άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει σήμερα”.

“Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα βήματά σας οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι, ανοίξτε τους δρόμους, πείτε όχι στη βία μαι το διχασμό”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Ωστόσο τόνισε, ότι στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νέο ασφαλιστικό το οποίο, όπως είπε, “διαλύει το σύστημα ενισχύει την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία, ενώ μετατρέπει τις συντάξεις, ιδιαίτερα των νέων σε φιλοδώρημα”.

“Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται μια τέτοια επιχείρηση σε βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας”, συνέχισε εκφράζοντας την την αντίθεσή της με την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων.

Η κ. Γεννηματά είπε επίσης ότι η βασική επιλογή της αγροτικής πολιτικής θα έπρεπε να είναι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με ταυτότητα, η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Καταλήγοντας η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις απόψεις τις οποίες εξέφρασε με άρθρο του, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κάνοντας λόγο για “παράλογες απαιτήσεις και εμμονές του ΔΝΤ που επαναλαμβάνονται” και τόνισε ότι ο κ. Τόμσεν φέρει και ο ίδιος προσωπικές ευθύνες για το σχεδιασμό του προγράμματος και τις επιπτώσεις που είχε στην ελληνική οικονομία.

Κατηγόρησε τέλος τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν επιδιώκει τη συνεργασία και υποστήριξε, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε μια επιτυχή και σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο την έξοδο από την κρίση και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος. 

 

Διαβάστε επίσης

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια

Τα νεύρα του Νικήτα Κακλαμάνη στην Ολομέλεια της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.