Μύκονος: Σπεύδει κλιμάκιο επιθεωρητών και της Οικονομικής Αστυνομίας – Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη στο Μαξίμου

Μικτό κλιμάκιο από επιθεωρητή Δόμησης, επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία πρόκειται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Μύκονο, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την Μύκονο – Στο επίκεντρο η δόμηση και οι καταγγελίες

«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που είχε αντικείμενο ζητήματα της Μυκόνου, στον απόηχο του άγριου ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου, αλλά και του απειλητικού sms σε βάρος άλλης αρχαιολόγου που εργάζεται στην Μύκονο, ένα θέμα που ανέδειξε το enikos.gr.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: σε πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στην Μύκονο του μικτού κλιμακίου, που θα ελέγξει όλες τις καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

«Μαφία των Κυκλάδων»: Απειλητικό sms σε βάρος αρχαιολόγου που εργάζεται στην Μύκονο – Τι λέει στο enikos.gr η πρόεδρος του ΣΕΑ

Ταυτόχρονα, με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές. Αποφασίστηκε, επίσης, η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς, όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ