Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την Μύκονο – Στο επίκεντρο η δόμηση και οι καταγγελίες

Έκτακτη σύσκεψη για θέματα της Μυκόνου θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 10:30π.μ στην σύσκεψη αυτή και θα συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Μύκονος: Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας είπε πως αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου.

«Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Επίσης επισημαίνεται πως με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτιρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

 Οι απειλές 

Υπενθυμίζεται πως αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που έχει υπό την εποπτεία του τα ζητήματα της Μυκόνου ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα δραστών και χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατέφυγε στην Δίωξη Εκβιαστών χθες, καθώς σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, η αρχαιολόγος απειλήθηκε μέσω  sms που δέχθηκε από άγνωστο αριθμό.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ