«Μονομαχία» Βορίδη-Μητρόπουλου στον αέρα του Real fm 97,8

«Μονομαχία» Βορίδη-Μητρόπουλου στον αέρα του Real fm 97,8

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο και τα θέματα της οικονομίας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο της ραδιοφωνικής αντιπαράθεσης στον «αέρα» του Real Fm 97,8.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης τόνισε: «Η κυβέρνηση λέει το εξής; δεν χρειαζόμαστε χρηματοδότηση από τον έκτακτο μηχανισμό. Αυτό είναι το τέλος του Μνημονίου. Θέλουμε να χρηματοδοτηθούμε από τις αγορές».

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο πράγμα που λέμε εμείς είναι ότι τελείωσε ο μηχανισμός. Το λέμε μόνο εμείς; το λένε όλοι. Το λέει το Eurogroup.

Τώρα συζητάμε για κάτι άλλο για την Ελλάδα ανοίγει μια δεύτερη συζήτηση: οι αγορές σας χρηματοδοτούν; Εκεί το θέμα είναι αν θα υπάρχει υποστηρικτική γραμμή ή όχι;

Προφανώς αν τελικώς υπάρχει υποστηρικτική γραμμή θα συνοδεύεται από κάποιου είδους επιτήρηση πολύ χαλαρότερη – γιατί όλοι έχουν συμφωνήσει σε αυτό, όχι εμείς, άλλοι οι δανειστές οι διεθνείς οργανισμοί- πολύ ηπο0ίοτερη από αυτήν που έχουμε σήμερα.

Εμείς δεν καταλήξαμε σε αυτό, εμείς λέμε ότι θα κάτσουμε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν για την χρηματοδότηση της χώρας; Θα πάρουμε το ευνοϊκότερο σενάριο.

Ο κ. Μητρόπουλος, από την μεριά του ανέφερε: «Αν δείτε στο καταστατικό του ESM, η υπαγωγή στο σύστημα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής εγγυημένης αιρεσιμότητας ή αυξημένων εγγυήσεων προϋποθέτει πλήρες μνημόνιο και προϋποθέτει υποχρεωτική παραμονή του ΔΝΤ».

Και συμπλήρωσε «Δεν μπορούμε να πάμε έτσι, με μειωμένο το κύρος, με παραδομένη την εθνική κυριαρχία, με τη ρήτρα “βουλγαροποίησης” μισθών και συντάξεων.

Πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση , να πάμε σε εκλογές, να βγει νέα εθνική πατριωτική διαπραγματευτική ομάδα να βγάλει το ελληνικό ζήτημα.

Μας μειώνουν, μας ευτελίζουν οι δανειστές. Δεν υπάρχει ίχνος αλληλεγγύης στη συμπεριφορά τους. Δεν μπορεί το πολιτικό προσωπικό να προσποιείται ότι διαπραγματεύεται, ενώ προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακό το σκληρότερο πακέτο κατά των κατακτήσεων του περήφανου ελληνικού λαού».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ