Μητσοτάκης: Θα διεκδικήσω από την ΕΕ την μέγιστη δυνατή στήριξη

Μήνυμα ότι η Αθήνα έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel έστειλε ο πρωθυπουργός.

Κακοκαιρία Daniel-Πήλιο: Απεγκλωβισμός εννέα Γερμανών τουριστών από παραλία – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται στην μέγιστη δυνατή εγρήγορση. «Ήδη επιχειρούν 15 ελικόπτερα και τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας διαρκώς θα ενισχύονται. Το καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί αλλά έχουμε ακόμα προβλήματα στην Λάρισα και την απόληξη του Πηνειού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Άμεσα ξεκινάει και η δρομολόγηση της διαδικασίας της αποκατάστασης των ζημιών και κυρίως της ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Κακοκαιρία «Daniel» – Τρίκαλα: 60 εγκλωβισμένοι στην Κρανιά – «Δεν έχουμε πρόσβαση πουθενά» λέει κάτοικος στον Realfm 97,8

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Έχω ήδη εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες να διεκδικήσω από την Ε.Ε. την μέγιστη δυνατή στήριξη που η χώρα μας αξίζει να λάβει». Όπως εξήγησε έχει ήδη στείλει σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν «για να μη μένει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στα λόγια».

«Έχω ήδη μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να κάνουμε άμεσα τις επεμβάσεις στα έργα υποδομής. Να ζητήσω να είμαστε όλοι ενωμένοι μπροστά σε αυτή την μεγάλη πρόκληση για την πατρίδα μας. Δεν το βάζουμε κάτω. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την αναποδιά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή ηλικιωμένη στον Παλαμά Καρδίτσας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ