Blue Horizon: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Αντώνη – «Έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά»

Θλίψη, σπαραγμός και οργή στην κηδεία του Αντώνη Καργιώτη, που τελέστηκε στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο, ο οποίος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και αδιαφορίας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα νερά του λιμανιού του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

«Blue Horizon»: Σε πανελλαδική απεργία προχωρά η ΠΝΟ στις 13 Σεπτεμβρίου

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου κατέφτασαν σήμερα στον Ιερό Ναό για να πουν το «ύστατο χαίρε» στον δικό τους Αντώνη, τον πάντα χαμογελαστό και καλοσυνάτο άνθρωπο, όπως τον περιγράφουν όσοι τον γνώρισαν.

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι με μιας όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία» είπε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, στον επικήδειό του, κάνοντας λόγο για τεράστια προβλήματα της κοινωνίας, που ανέδειξε ο θάνατος του 36χρονου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.

Blue Horizon: Στην Κρήτη η σορός του 36χρονου Αντώνη – Βαρύ το κλίμα στον Άγιο Νικόλαο

«Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί γιατί ήξερε ότι εκεί που θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών αρχών να ελέγχουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρόν», είπε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Blue Horizon – Πάτρα: Ένταση και χημικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Αντώνη – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος που ιερούργησε στην κηδεία του Αντώνη μίλησε για την προσωπικότητα και το ήθος του 36χρονου. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό του χαμόγελο, την καλοσύνη και την αγάπη που είχε για τον κόσμο και τα παιδιά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο προστάτευε τους νέους ανθρώπους προειδοποιώντας τους και λέγοντας στους γονείς του να προσέξουν κάποια πράγματα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος βοήθησε όποιον είχε ανάγκη, χωρίς να έχει τόσες δυνατότητες», ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Όπως είπε στη συνέχεια, «από τη  θέση αυτή, ως εκκλησία, θα προσευχόμαστε πάντα για τον αδερφό μας που αναχωρεί σήμερα στην αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα κατά την ημέρα που εορτάζουμε την πρώτη μεγάλη θεομητορική εορτή, την εορτή της γεννήσεως της Παναγίας και αυτή τη χαρά που προσέφερε η μητέρα του Κυρίου μας σε όλους μας, να γεμίσει και τις καρδιές των  αδελφών, των συγγενών, των φίλων και όλων για την απώλεια του δικού μας Αντωνίου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Στην κηδεία του Αντώνη παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη που εκπροσώπησε τον πρόεδρο και την Κ.Ο, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

«Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη. Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο γιατί. Γιατί κάποιοι έχουν αποκτηνωθεί και συμπροφέρονται σε αδύναμους ανθρώπους με τέτοια βιαιότητα, κάνοντας αποτρόπαιες πράξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πραγματικά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε η κοινωνία μας να μετατραπεί σε μια ζούγκλα, ανισοτήτων, βίαιων πράξεων, διαφοράς και αυτό είναι το χρέος του κράτους, να προστατέψει τους αδύναμους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε, εάν ήταν εκεί το Λιμενικό, εάν υπήρχε παρουσία του κράτους, ίσως ο Αντώνης σήμερα να ζούσε και αυτό είναι ένα μήνυμα πώς πρέπει να προφυλάξουμε την κοινωνική μας ζωή» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και κατέληξε: «Μας αξίζουν πολύ περισσότερα, απ’ αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και δυστυχώς από αυτά που οδήγησαν στην αποτρόπαια δολοφονία αυτού του ανθρώπου που θα μείνει πάντα στη μνήμη μας , ως ένας καθρέπτης της κοινωνίας που πρέπει να αλλάξουμε, για χάρη της μνήμης του και χάρη όλων των αδύναμων πολιτών της ελληνικής κοινωνίας».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέφερε ότι πρόκειται για «στιγμή οδύνης και αναστοχασμού». «Προφανώς πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη αλλά και ο πόνος που νιώθουμε όλοι για τον Αντώνη και συλλογικά να κάνουμε την προσπάθεια ως κοινωνία έτσι ώστε τέτοια αποτρόπαια γεγονότα να μην έχουν θέση στην κοινωνία μας» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη ενώ ο Α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, σχολίασε ότι «είναι ώρα θλίψης και αποχαιρετισμού».

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη, τόνισε: «τιμούμε τη μνήμη του Αντώνη, που χάθηκε τόσο άδικα και δηλώνουμε ηθικό και πολιτικό ”παρών” με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα που συντελέστηκε στο λιμάνι του Πειραιά».

Σήκωσαν πανό στην κηδεία του 36χρονου: «Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά… Για εμάς τι;»

Φίλοι του Αντώνη, όταν έφτασαν στον Ιερό Ναό για την κηδεία, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία του 36χρονου.

«Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά, ομόνοια, αγάπη, συνεργασία. Για εμάς τι?» – «Δικαίωμα στην Διαφορετικότητα», έγραφε το πανό που σήκωσαν οι φίλοι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πανό παρέμειναν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας.

Στην κηδεία και αυτόπτες μάρτυρες – «“Φεύγουμε” είπε ο ναυτικός μόλις έπεσε στη θάλασσα ο Αντώνης»

Αυτόπτες μάρτυρες του φριχτού θανάτου του Αντώνη, στο λιμάνι του Πειραιά, παρευρέθηκαν στην κηδεία του Αντώνη στον Άγιο Νικόλαο. Ανάμεσά τους ήταν και μία γυναίκα, η οποία περιέγραψε καρέ-καρέ όλα όσα έγιναν στην μπουκαπόρτα του Blue Horizon.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η γυναίκα ανέφερε πως πήγε στην κηδεία για να αποτίσει φόρο τιμής στον 36χρονο αλλά και για να δώσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της στην οικογένειά του. Τρέμοντας ακόμα από το σοκ η αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε και τα πρώτα λόγια – που η ίδια άκουσε – από τον ναυτικό. Αυτά τα λόγια ήταν «Φεύγουμε»!

«Ήμουν στο πάνω κατάστρωμα και επειδή υπήρξε καθυστέρηση στον απόπλου κατέβηκα στο κάτω κατάστρωμα. Στην αριστερή πλευρά του καταπέλτη βλέπω έναν μικρόσωμο νεαρό άνδρα να πηδάει από την προβλήτα στον καταπέλτη που ήταν στην ίδια ευθεία. Πηδώντας στον καταπέλτη ένας κύριος με λευκό πουκάμισο, τον σπρώχνει και βρίσκεται στην προβλήτα. Ο Αντώνης, όπως έμαθα αργότερα ότι λεγόταν ο νεαρός μικρόσωμος άνδρας, ξαναμπαίνει στον καταπέλτη και τον σπρώχνει ξανά ο κύριος με το λευκό πουκάμισο. Τότε έχει αρχίσει να σηκώνεται ο καταπέλτης με αποτέλεσμα ο Αντώνης να πατά με το ένα του πόδι και να πέφτει στη θάλασσα. Τα νερά τότε ήταν σε μεγάλη αντάρα γιατί οι τουρμπίνες ήταν ανοιχτές, έκανε πολύ ώρα να βγει. Ήταν αδύνατο να σωθεί αλλά μου έκανε εντύπωση η απραξία αυτού του ανθρώπου με το λευκό πουκάμισο. Καθόταν ακίνητος αλλά τον ακούσαμε όλοι να λέει «Φεύγουμε» σαν να μην είχε γίνει τίποτε. Κάποιοι φώναζαν δολοφόνε, δολοφόνε».

Όπως είπε στη συνέχεια η γυναίκα, η ίδια μαζί με ακόμα δύο αυτόπτες μάρτυρες πήγαν απευθείας να βρουν τον καπετάνιο του πλοίου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για όλα όσα συνέβησαν.

«Εμείς οι τρεις πήγαμε να βρούμε τον καπετάνιο. Βγήκε από το γραφείο του ένας κύριος και μας είπε ότι ο καπετάνιος δεν μπορεί να μας δει και να μην τον ενοχλούμε. Εμείς συνεχίσαμε να χτυπάμε, αλλά κλείδωσαν την πόρτα και έσβησαν το φως. Εγώ πήρα αμέσως το 100 και ενημέρωσα για το τι ακριβώς είχε συμβεί», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτήν την εικόνα. Ήταν ό,τι πιο τραγικό έχω ζήσει στη ζωή μου, να βλέπω έναν άνθρωπο να πνίγεται για πλάκα. Ήρθα εδώ για να δώσω τα στοιχεία μου στην οικογένεια», τόνισε χαρακτηριστικά η αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος στο λιμάνι του Πειραιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ