Blue Horizon: Στην Κρήτη η σορός του 36χρονου Αντώνη – Βαρύ το κλίμα στον Άγιο Νικόλαο

Έφτασε το πρωί της Παρασκευής η σορός του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής. Το νησί θρηνεί για τη δολοφονία του Αντώνη, τον οποίο έσπρωξε μέλος του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Blue Horizon: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο Αντώνη που δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του 36χρονου Αντώνη θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11 π.μ.

blue horizon Αντώνης

Blue Horizon – Πάτρα: Ένταση και χημικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Αντώνη – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, το κλίμα στην περιοχή εξακολουθεί να είναι βαρύ, με τους συμπολίτες του άτυχου 36χρονου να μην μπορούν ακόμα να πιστέψουν όσα απάνθρωπα οδήγησαν στο θάνατό του, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Blue Horizon: «Όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται, καθίστε πίσω μπας και φύγουν» – Συνομιλία του καπετάνιου με το πλήρωμα

Στο μεταξύ αύριο, Σάββατο θα απολογηθούν ο καπετάνιος και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος που φαίνεται στα βίντεο ότι συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

blue horizon συλληφθέντες

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο του στο αποτρόπαιο περιστατικό.

Ο καπετάνιος, ο οποίος δεν έκανε πίσω και συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι επίσης κακούργημα. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Παράλληλα θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος και συγκεκριμένα εάν βρίσκονταν στο σημείο λιμενικοί για να αποτρέψουν την τραγωδία και τι έκαναν όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο τον 36χρονο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ