Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στον Καναδά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων – Στο επίκεντρο Canadair και επενδύσεις

Διήμερη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Καναδό ομόλογο του, θα έχει και επαφές με την ελληνική ομογένεια, ενώ θα συμμετάσχει και σε εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η επίσκεψη όμως θα συνοδευτεί και από συμφωνία για την προμήθεια επτά Canadair για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδίκασαν το μακελειό στη Ρωσία. Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίθεση στη Μόσχα: «Βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων πολιτών», ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου. θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός από το 1983

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από το 1983 που επισκέπτεται τον καναδά. Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τον ομόλογό του κ. Τριντό θα προταχθεί η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών σε όλα τα μέτωπα, με κυρίαρχο το πεδίο της οικονομίας και του εμπορίου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η ανάδειξη των ιστορικών δεσμών Ελλάδας Καναδά είναι ακόμα ένα ζήτημα των επαφών, και μάλιστα με σημείο αναφοράς την ελληνική ομογένεια, η οποία υπολογίζεται σε 350.000 άτομα. Η ελληνική ομογένεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αμέσως μετά των συνομιλιών τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζαστίν Τριντό θα παραστούν στην δοξολογία, αλλά και στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Θα ακολουθήσει η μεγάλη εκδήλωση της Ομογένειας για τα 203 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παροτρύνει τους Έλληνες ομογενείς που έχουν δικαίωμα ψήφου να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν χρήση του δικαιώματος ης επιστολικής ψήφου, όπως ψηφίστηκε πρόσφατα. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή ως το τέλος Απριλίου. Στόχος είναι να διευρυνθεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Σ

ε δύο 24ωρα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο οικονομικό κλαμπ του Καναδά στο Τορόντο, ενώ θα έχει συναντήσεις με επενδυτές από τον τραπεζικό χώρο, τα logistics και από τον χώρο των ακινήτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδείξει την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, με τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην χώρα μας, μετά και την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα, αλλά και το σταθερό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας. Το εύρος των επενδύσεων είναι μεγάλο από τον Τουρισμός και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι τις υποδομές και τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα.

(Πηγή: ΕΡΤ – APE))

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ