Μητσοτάκης: Αυξομειώσεις μισθών με βάση την αξιολόγηση

Μητσοτάκης: Αυξομειώσεις μισθών με βάση την αξιολόγηση

Σενάρια που εξετάζονται, για τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει, χαρακτήρισε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα όσα δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο για μειώσεις και αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπάλληλων στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, «όλα όσα γράφονται είναι εκτιμήσεις όχι συγκεκριμένες προτάσεις».

Ωστόσο, τόνισε πως η ψαλίδα μισθού μεταξύ του νεοεισερχόμενου υπάλληλου και του γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή. «Πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι θα ήθελε να δει στο δημόσιο ένα πριμ καλής απόδοσης για όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους. Επανέλαβε πάντως πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για όσους υπάλληλους θα βρεθούν στο 15% με την χειρότερη αξιολόγηση.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες προσθέτοντας πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Υπερψηφίστηκε η πολιτική συμμαχιών

ΒΙΝΤΕΟ-Χριστοφιλοπούλου: Δεν μπορεί να πληρώνεται το ίδιο ο καθηγητής και ο κλητήρας

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη “μικρή ΔΕΗ”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ