Μηταράκης: Χρειάζεται συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Τι είπε για τα 35 κρούσματα κορονοϊού στη Μόρια – ΒΙΝΤΕΟ

«Η εκκένωση των δομών έγινε χωρίς κανένα θύμα και κανέναν τραυματισμό, έχουμε λάβει μέριμνα και είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους μετανάστες και πρόσφυγες και προφυλάξαμε την δημόσια υγεία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, χωρίς όμως να διαψεύσει, αλλά ούτε να επιβεβαιώσει την εξαφάνιση των 35 προσφύγων και μεταναστών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό στο καμένο, πλέον, ΚΥΤ της Μόριας.

Βέβαια νωρίτερα ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο Mega είχε υποστηρίξει ότι «έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν άνθρωποι, άνοιξε η δομή καραντίνας και χάθηκαν και αυτοί οι οκτώ. Δεν ξέρουμε που βρίσκονται, διότι έγινε εκκένωση λόγω των πολλαπλών εστιών πυρκαγιάς».

Όπως είπε ο Νότης Μηταράκης, «πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το που θα στηθούν σκηνές. Χρειάζεται συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για αυτό έκανε έκκληση και ο κ. Θεοδωρικάκος».

Απαντώντας στα πυρά της τοπικής κοινωνίας και της αντιπολίτευσης, ο κ. Μηταράκης είπε «δεσμευθήκαμε για αποσυμφόρηση των νησιών και από την Λέσβο έφυγαν 14.000 άνθρωποι, για μείωση ροών και κλειστά κέντρα, ώστε να μην υπάρξει νέα Μόρια. Αυτό πρέπει να το δει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπάρχουν και αδιέξοδες απόψεις, ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη τους».

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τα δύο πρώτα και ζητά την συνδρομή όλων για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει ξεκινήσει από το 2015 και παρέλαβε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

«Πρώτοι έχουμε πει ότι αυτή η δομή στην Μόρια πρέπει να κλείσει και να υπάρξει μια άλλη δομή. Το έχουμε παραδεχθεί, αλλά παραλάβαμε αυξημένες ροές το καλοκαίρι του 2019 και μετά είχαμε ένα δύσκολο εξάμηνο».

Όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για το μεταναστευτικό. Μπορούμε να κάνουμε κλειστές δομές, το έχουμε αποδείξει σε αρκετά νησιά, χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων για να γίνουν και σε νησιά όπως η Λέσβος. Ξέρουμε που πρέπει να πάνε, προσπαθούμε να το κάνουμε με την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να λυθεί το πρόβλημα. Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τις συγκρούσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ