Άγρια κόντρα on air Γεωργιάδη – Κούτρα για τις κλειστές δομές – BINTEO

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Οι Αταίριαστοι», όταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κλήθηκε να μιλήσει για την κατάσταση στη Λέσβο μετά τη φωτιά και τις κλειστές δομές.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε αρχικά ότι η έχει τεράστια επιτυχία στο Μεταναστευτικό και ισχυρίστηκε πως η σύγκρουση με την τοπική κοινωνία ήταν ο λόγος που δεν προχώρησαν οι κλειστές δομές.«Αν και έχουν τα δίκια τους, για τη σημερινή κατάσταση φταίνε οι κάτοικοι που δεν άφησαν να γίνουν κλειστές δομές. Αν δεν είχαν αντιδράσει οι κάτοικοι στις μπουλντόζες που είχε στείλει η κυβέρνηση στη Λέσβο και τη Χίο, για να κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα υποδοχής, θα είχε λυθεί το πρόβλημα και δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στις εικόνες που βλέπουμε σήμερα», υποστήριξε ο υπουργός.

Στην ερώτηση αν φταίνε οι κάτοικοι που δεν έγιναν οι κλειστές δομές, ο υπουργός απάντησε «ασφαλώς ναι», αναφέροντας πως για να γίνουν οι κλειστές δομές, θα έπρεπε να πέσει ξύλο και «κανένας από εσάς, σίγουρα όχι εγώ και σίγουρα όχι η κυβέρνηση, δεν θα έλεγε να κάνουμε τις κλειστές δομές και να προκαλέσουμε εμφύλιο στη Λέσβο ή στη Χίο. Εγώ δεν θα συνηγορούσα ποτέ σε κάτι τέτοιο».

«Αν είχανε πάει τα ΜΑΤ και πλακωνόντουσαν με τους κατοίκους για να φτιάξουμε την κλειστή δομή, θα με ρωτάγατε γιατί δέρνουμε τους κατοίκους; είπε ο Υπουργός με τον Χρήστο Κούτρα να του λέει πως «άμα δέρνετε τους κατοίκους, θα σας ρωτήσουμε γιατί τους δέρνετε» και τον Γεωργιάδη να λέει: «Την ξέρω αυτή τη δουλειά, την έχω κάνει και εγώ. Θέλετε να τους δείρουμε; Να πει τώρα ο ΣΚΑΪ γιατί δεν τους δείρατε. Πείτε το τώρα. Γιατί δεν το λέτε; Πείτε το. Αυτά σε μένα δεν περνάνε. Όχι σε μένα αυτά. Αν έχετε θάρρος, γράψτε από κάτω να πάτε να τους δείρετε», είπε με έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης στους παρουσιαστές της εκπομπής «Αταίριαστοι», Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, με τον Κούτρα να απαντά «Γιατί τι είστε εσείς;».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ