Μηλιός:”Η πρόθεσή μας είναι να επαναπροσληφθούν”

Μηλιός:”Η πρόθεσή μας είναι να επαναπροσληφθούν”

 

Πρόθεση μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, ερωτηθείς για τη δήλωση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ότι όλοι όσοι αντισυνταγματικά και παράνομα απολύθηκαν θα ξαναβρεθούν στις θέσεις εργασίας τους. ]

«Θα εξετάσουμε όλες τις περιπτώσεις. Η πρόθεσή μας είναι να επαναπροσληφθούν διότι έχουμε ένα πολύ κακό δημόσιο που απαιτεί αναδιάρθρωση και χρειαζόμαστε ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, υγείας, παιδείας κλπ» τονίζει ο Γιάννης Μηλιός.

 Ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα σταματήσει τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και θα δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας για όλους εκείνους που έχουν τεθεί στο περιθώριο από τις πολιτικές της λιτότητας» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τα εισοδήματα στο επίπεδο που βρισκόντουσαν το 2009, αλλά πρέπει πρώτα από όλα να επαναφέρουμε τα κατώτατα εισοδήματα, δηλαδή τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Αυτή είναι η κατάργηση του μνημονίου».

 «Δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες, αλλά λέμε αντίθετα το αυτονόητο: Ότι χρειαζόμαστε δημόσια νοσοκομεία, ένα πρόγραμμα οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, χρειαζόμαστε μια αλλαγή πορείας που να σταματήσει τη λιτότητα και να πάμε σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης» σημειώνει ο κ. Μηλιός, ερωτηθείς για το «κοστολόγιο» των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηλιός.

 Αναφερόμενος στην πολιτική της Γερμανίας και της ΕΕ ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «θέλουν να συνδέσουν με ένα τρίτο μνημόνιο αυτή τη χρηματοδότηση. Εμείς λέμε ότι έτσι θα συνεχίσει ο κύκλος της ύφεσης και της υπερχρέωσης -ένας φαύλος κύκλος που ευνοεί μόνο μια μικρή ολιγαρχία μέσω της δραματικής αναδιανομής εισοδήματος και εξουσίας. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν μπορεί να το αντέξει αυτό άρα πρέπει η κατάσταση να αλλάξει».

 Σχετικά με την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες ο Γ. Μηλιός υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού με τους δανειστές. Επομένως δεν περιμένουμε ο πρωθυπουργός να κάνει κάποια διαπραγμάτευση».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ