Μέτωπο Ελλάδας – Αρμενίας απέναντι στα τουρκικά drones εξήγγειλε ο Νίκος Δένδιας – BINTEO

Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας απέναντι στα τουρκικά drones Bayraktar εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την Αρμενία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και συναντήθηκε με τον Αρμένιο Υπουργό Άμυνας, Suren Papikyan.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«O Αρμενικός στρατός έχει δεχθεί επίθεση από χώρα που χρησιμοποιεί drones bayraktar, συμφωνήσαμε σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο υφίσταται και θα θέλαμε να γνωρίζουμε με επάρκεια» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Ουκρανία, εξαγγέλλοντας την έναρξη ενός κύκλου συνεργασίας με σκοπό την πλήρη αποκωδικοποίηση της τουρκικής απειλής.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε προμηθεύσει με Bayraktar το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είχε στην κυριολεξία τσακίσει κάθε στοιχείο της αρμενικής αεράμυνας.

«Κατά τις συνομιλίες μας σήμερα συμφωνήσαμε σε πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης των μεταξύ μας διμερών αμυντικών σχέσεων μετά την υπογραφή, όπως και πάλι είχες την ευγενή καλοσύνη να αναφέρεις, της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας. Και, εν συνεχεία, υπογράψαμε φέτος τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας, τα οποία φέρνουν τις δυνάμεις των δύο χωρών πολύ πιο κοντά στον τομέα της εκπαίδευσης, κάτι που και στο παρελθόν έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα» ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας σε σχετικές του δηλώσεις.

Κατά τη διμερή συνάντηση, καθώς και στη συνάντηση των αντιπροσωπειών, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την περαιτέρω ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος και Αρμενίας, οι τελευταίες εξελίξεις στην κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας, καθώς και η συμμετοχή της Αρμενίας στο ελληνικό οικοσύστημα αμυντικής καινοτομίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας και ο κ. Papikyan φύτευσαν συμβολικά ελάτη στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας.

Ακολούθως, ο Έλληνας Υπουργός, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan. Στη συνάντηση αναδείχθηκε η κοινή ισχυρή θέληση για περαιτέρω  ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αρμενίας, στον τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε  με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Ararat Mirzoyan, με τον οποίο συζήτησαν για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, στο πλαίσιο των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ