Μεϊμαράκης: Να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση

Να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση ακόμα και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επιστρέφοντας τη διερευνητική εντολή.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής που προβλέπεται από το Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.  Το Δεκέμβριο του 2014 όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγηθήκαμε σε καταστροφικά αποτελέσματα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Η χώρα δυστυχώς οδηγείται καταστροφική πορεία που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Με ευθύνη του κ. Τσίπρα οδηγήθηκε εκεί”, τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης. Ακόμα και τώρα θα πρέπει να καταλάβει και να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια πορεία, πρόσθεσε.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως το φάντασμα του grexit πλανάται ακόμα πάνω από τη χώρα και πως ο ίδιος πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα κάτι που δεν θέλει να ξαναδει κανείς γιατί θα οδηγήσει απόλυτο αδιέξοδο.

Μετά τις εκλογές θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός μετά τις εκλογές ώστε αμέσως μετά την ετυμηγορία του λαού να ξανασυνεννοηθούμε, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας του είπε: “Παίζετε καθοριστικό ρόλο  ενότητας του ελληνικου λαού.  Έχουμε ακόμα το χρόνο στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση”.

 

Διαβάστε επίσης

Γεννηματά: Δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω το ρυθμό με τον οποίο κάνει τούμπες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ