Μεγάλη άσκηση ελικοπτέρων Ελλάδας και ΗΠΑ – Εντυπωσιακές εικόνες και ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη μία μεγάλη άσκηση ελικοπτέρων Ελλάδας – ΗΠΑ, αυτή τη φορά με μονάδες του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών από το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση INVITEX – LIVEX (Invitation to an Exercise – Live Exercise) Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με την Helicopter Sea Combat Squadron 11 (HSC-11) του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠA, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και στην περιοχή της Αταλάντης.

άσκηση άσκηση

Συγκεκριμένα 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) AS-332C1 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας, καθώς και με προσωπικό της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησαν κοινά γυμνάσια με 2 αμερικανικά ελικόπτερα Seahawk MH-60S, καθώς και προσωπικό της HSC-11.

άσκηση άσκηση άσκηση

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα σχεδίασης και εκτέλεσης αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, καθώς και αντικείμενα επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA), συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ