Με συνυπογραφή Κουντουρά η επιστολή του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών προς την Κομισιόν για την έκδοση φιλόδοξης οδηγίας τερματισμού της έμφυλης βίας στην ΕΕ

Η Έλενα Κουντουρά συνυπέγραψε την επιστολή του Ευρωπαϊκού Λόμπι  Γυναικών και συνολικά 43 Ευρωβουλευτών πέντε πολιτικών ομάδων  που  ζητούν επιτακτικά από την Κομισιόν  να παρουσιάσει στις αρχές Δεκέμβρη μία ισχυρή και φιλόδοξη κοινοτική οδηγία για την αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Η εξάλειψη της έμφυλης βίας αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμο θέμα που αναδεικνύει συστηματικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το τελευταίο διάστημα μέσα από ψηφίσματα, και με πλέον πρόσφατη την  προοδευτική Έκθεση που κατάρτισε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον “Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά” και η οποία υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Οκτωβρίου.

Το Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών, European Women’s Lobby, εκπροσωπεί περισσότερες από 2.000 γυναικείες οργανώσεις με αντιπροσωπείες σε όλα τα κράτη-μέλη  της Ε.Ε.

H επιστολή του με τη στήριξη των 43 Ευρωβουλευτών, απευθύνεται προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τις Επιτρόπους Ισότητας, Χέλενα Ντάλι και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, ζητώντας τολμηρή και φιλόδοξη δράση σε νομοθετικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν έχει προαναγγείλει ότι στις 8 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει την πρόταση κοινοτικής οδηγίας για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Αναλυτικά η  επιστολή του European Women’s Lobby που συνυπογράφει η Έλενα Κουντουρά:

«Αγαπητή Πρόεδρε von der Leyen,

Αγαπητή Επίτροπε Dalli,

Αγαπητή Επίτροπε Johansson,

Εμείς οι κάτωθι υπογεγραμμένοι δεσμευόμαστε να σας υποστηρίξουμε στο έργο της υλοποίησης μιας οριζόντιας Οδηγίας για την καταπολέμηση και την πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών.

Πιστεύουμε στην ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών και γνωρίζουμε ότι αυτό μόνο μπορεί να επιτευχθεί όταν συνεργαστούμε για τον τερματισμό της βίας των ανδρών  κατά των γυναικών και των κοριτσιών, η οποία επηρεάζει εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη σε καθημερινή βάση.

Αναγνωρίζουμε ότι η βία με βάση το φύλο κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι σοβαρό και  διεθνές έγκλημα, και ως τέτοιο θα πρέπει να αναγνωριστεί στις  Συνθήκες της ΕΕ.

Η επικείμενη Οδηγία θα πρέπει να θέσει στην καρδιά της την ισότητα των φύλων και να καλύπτει όλες τις μορφές εγκληματικότητας που καλύπτονται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, όπως  επίσης να συμπεριλάβει τη διαδικτυακή βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Στεκόμαστε δίπλα σας στις προσπάθειές σας να τερματίσετε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών και σας προτρέπουμε να προβείτε σε τολμηρές και φιλόδοξες νομικές ενέργειες.»

H πρωτότυπη επιστολή του European Women’s Lobby:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ