Μαξίμου: Στο Eurogroup της 24ης Απριλίου τα σπουδαία

Την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας θα περιμένει η Αθήνα, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως η Αθήνα δεν επιδιώκει έκτακτο Eurogroup, όσο δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα πράγματα, με το γαϊτανάκι των πιέσεων από τους δανειστές να έχει στο κέντρο τα ταμιακά διαθέσιμα και τη χρηματοδότηση, απορρίπτοντας όπως διαφαίνεται την πρόταση για τμηματική εκταμίευση των δόσεων αναλόγως… τα μέτρα.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ώστε να υπάρξει σύγκλιση, καθώς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν ξεκάθαρα οριοθετημένες διαφωνίες και οριοθετημένες συγκλίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι «η σύσκεψη πήγε μία χαρά» και συμπλήρωσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν «ξεμένουμε από χρήματα» απάντησε: «Δε νομίζω. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel  κάνει λόγο για «πρόοδο», αφήνοντας στην άκρη το κλίμα περί Grexit που καλλιεργείται ξανά τις τελευταίες ημέρες.

Το Der Spiegel  αναφέρει πως η νέα λίστα είναι συγκεκριμένη και οριοθετημένη και θεωρείται βήμα μπροστά, σημειώνοντας ωστόσο πως ακόμα υπάρχει δρόμος.

Δείτε επίσης:

Σταθάκης: Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτά συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ