Mαξίμου: Μοναδικός στόχος μια οικονομικά βιώσιμη λύση

Μετά και την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι σαφές ότι για την Ελλάδα η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή, ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι.

Παράλληλα επισήμαναν πως κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει, ως γνωστόν, καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία.

Μετά την κατάθεση της πρότασης η Ελληνική κυβέρνηση, που άλλωστε αποτυπώνει και το κοινό έδαφος της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε στα BG, αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο.

Οι τρεις ηγέτες, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, θα συναντηθούν, ούτως ή άλλως, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές για τον Γιούνκερ: Επιδιώκουμε λύση, όχι αντιπαράθεση

Μητρόπουλος: Αν υπήρχαν τα χρήματα θα έπρεπε να καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ

Καμμένος: Εάν γίνει Κούγκι θα το έχουν κάνει οι δανειστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ