Μάχη για τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη για τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Νέα ηγετική ομάδα, αυτή που θα τον οδηγήσει έως το Συνέδριο του Μαΐου, αναδεικνύεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή των 301 μελών που αναδείχτηκε από την πρόσφατη Συνδιάσκεψη (226 εκλεγμένοι και 75 ως αριστίνδην) συνεδριάζει το Σάββατο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ανάδειξη της νέας 35μελούς Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 17 μέλη της Γραμματείας, πάντως, θα είναι διορισμένα, ένα από κάθε συνιστώσα, ώστε να υπάρξει συνολική εκπροσώπηση, ενώ τα υπόλοιπα 18 θα εκλεγούν.

Στο εσωτερικό της κάθε συνιστώσας ή της κάθε τάσης γίνεται μεγάλη συζήτηση τόσο για το ποιοι θα οριστούν, όσο και για το ποιοι θα τεθούν στη διάθεση του σώματος για την εκλογή τους.

Στο διάστημα έως την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θα εξακολουθούν να λειτουργούν και οι συνιστώσες ή τα κόμματα, οπότε και θα υπάρχει ρόλος για όλα τα στελέχη τους.

Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» θα γίνει ασφαλώς στο Συνέδριο του Μαΐου, οπότε θα διαμορφωθεί οριστικά η ηγετική ομάδα που θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές-εφόσον έως τότε δεν θα έχουν στηθεί κάλπες. Μια ηγετική ομάδα που ασφαλώς θα περιλαμβάνει και ηλικιακή ανανέωση, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να μην είναι ο…νεότερος στην ηγεσία της Κουμουνδούρου! Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι η ψηφοφορία του επόμενου Σαββάτου δεν θα αποτελέσει κρας τεστ για πολλά και για πολλούς ενόψει του Συνεδρίου.

Και εκλογή Διεύθυνσης

Η νέα Γραμματεία, πάντως, θα εκλέξει με τη σειρά της μια 9μελή Διεύθυνση, η οποία και θα διαθέτει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία του κόμματος. Είναι σαφές πως για τη σύνθεση της Διεύθυνσης, θα δοθεί μεγάλη μάχη…

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ