Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Προοδευτικός μόνο στα λόγια, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα που κατατίθεται σήμερα αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ λέγοντας πως είναι οι πιο αυστηρές σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων α) κάθε παράρτημα πρέπει να διαθέτει κατ΄ ελάχιστο τρεις Σχολές, με ένα τουλάχιστον πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών η καθεμία, β) να προσφέρει για κάθε σχολή τουλάχιστον ένα πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών, που διαθέτει αξιολόγηση και πιστοποίηση στο πλαίσιο της χώρας προέλευσης και στη συνέχεια πιστοποιείται από την ΕΘΑΑΕ και γ) να διαθέτει το προβλεπόμενο διδακτικό προσωπικό, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που εξασφαλίζει τη γραμματειακή οργάνωση, τον οργανωτικό σχεδιασμό, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τις προϋποθέσεις ως τις πιο αυστηρές από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είπε ότι αξιολογούνται όλα τα πανεπιστήμια, και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή 40 χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα 35 χιλιάδες από την Ισπανία και 13 χιλιάδες από την Πορτογαλία.

Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός και στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού. Σχολιάζοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο είπε επίσης ότι «είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει την μια μετά την άλλη τις πιο ασόβαρες δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο» ανέφερε. Επίσης είπε ότι αυτά τα οποία επικαλείται ο κ. Ανδρουλάκης προβλέπονται όλα.

«Άλλη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να είναι μια αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση για τον τόπο, εναλλακτική του προοδευτικού χώρου αλλά είναι μια από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών όλων όσων ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μια στείρα αντιπολίτευση που δυστυχώς επιμένει. Σε ένα νομοσχέδιο που δεν είναι ακόμα στην τελική του μορφή, δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του για να κάνουμε μαζί την σημαντική μεταρρύθμιση αλλά a priori λέει ότι θα την καταψηφίσει» υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Είναι λυπηρό είναι μια χαμένη ευκαιρία για να αποκτήσει η χώρα μια σοβαρή αντιπολίτευση που στα μεγάλα θα ενώνεται με τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές» συμπλήρωσε.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

«Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία θα έπρεπε να έχει αναληφθεί πολλά χρόνια νωρίτερα και είναι μια πρωτοβουλία που είναι απολύτως οργανωμένη, προγραμματισμένη και θα ωφελήσει τους πολίτες, τους ασθενείς. Θα ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, έχει πολύ αυστηρές δικλείδες για την λειτουργία της και για την προστασία των ασθενών και των πρωινών χειρουργείων» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:

«Είναι προφανές ότι στην εφαρμογή θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι λειτουργικό, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το υπουργείο για να μπορούν να λειτουργήσουν. Βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, οι ασθενείς που περιμένουν πολλά χρόνια να χειρουργηθούν, μέσω ενός προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς δική τους συμμετοχή χωρίς πληρωμή, αυτοί που θέλουν να χειρουργηθούν στα πρωινά χειρουργεία θα χειρουργηθούν νωρίτερα.

Βέβαια με αυτό τον τρόπο θα έχουν ένα μεγαλύτερο εισόδημα οι γιατροί και οι νοσηλευτές, γιατί ένας από τους βασικούς λόγους της υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι γιατί το ΕΣΥ δεν είναι τόσο θελκτικό για έναν νέο επιστήμονα. Είναι ένα αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί αυτό το ζήτημα. Είναι μια πρωτοβουλία που θεωρούμε ότι θα αποδώσει. Προφανώς θα αποδειχθεί στην πράξη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε αιτιάσεις για μη ύπαρξη προσωπικού για να υλοποιηθεί η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων».

Συνάντηση με αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι θα υπάρξει μια επόμενη συνάντηση για τα ζητήματα της Θεσσαλίας με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα από την περιοχή.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις αφού είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει τα αυτιά της και τα μάτια της στα αιτήματα των πολιτών και των επαγγελματικών ομάδων, πρόσθεσε «στις πορείες, στα αιτήματα απαντάμε με πράξεις και οι πράξεις δείχνουν σεβασμό».

Για το νομοσχέδιο της αλλαγής των Ποινικών Κωδίκων

Τέλος για το νομοσχέδιο της αλλαγής των ποινικών κωδίκων είπε ότι είναι μια κρίσιμη μεταρρύθμιση και η τρίτη μεγαλύτερη αλλαγή των ποινικών κωδίκων. «Έχει μια ολιστική αντιμετώπιση πολλών πραγμάτων και ένα μέρος του είναι η αυστηροποίηση με δίκαιο τρόπο των ποινών» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος είναι να λειτουργήσουν και αποτρεπτικά, να ξέρει κανείς ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες.

«Ο πρώτος άξονας είναι η αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας και αυξάνει την ασφάλεια των πολιτών, και ο δεύτερος η επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, «που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας» υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ