Μαρινάκης: Δεν δόθηκε καμία εντολή από την κυβέρνηση για «μπάζωμα» στα Τέμπη – Δεν είναι τίμιο να διακινούμε θεωρίες συνωμοσίας

Τον ισχυρισμό του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, πως δεν ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» του σημείου στο οποίο συνέβη η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο ούτε από κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης. Όλες οι ενέργειες οι οποίες έγιναν από ένα σημείο και μετά ήταν ενέργειες στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών με βασικό γνώμονα τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης ερωτώμενος σχετικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όλα αυτά κατατίθενται στη δικαιοσύνη, που διεξάγει έρευνα που είναι σε εξέλιξη, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην διακινούνται ειδήσεις που μπορεί να προκαλούν και αναταραχή και στους συγγενείς των θυμάτων. Ουδέποτε δόθηκε κάποια τέτοια εντολή» πρόσθεσε.

Επίσης είπε ότι όλοι αυτοί που πετάνε λάσπη από την αντιπολίτευση είναι καλό να έχουν στοιχεία. «Αν δεν έχουν στοιχεία απλά λαϊκίζουν» υπογράμμισε.

Επανέλαβε ότι ήταν μια επιχειρησιακή απόφαση η οποία σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει οι αρμόδιοι, δεν έγινε με κανένα σκοπό συγκάλυψης. «Εκρίθη αναγκαία για επιχειρησιακούς λόγους, για να μπορέσουν οι έρευνες να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να βρεθούν άνθρωποι όσο το δυνατόν νωρίτερα και ενδεχομένως να διασωθούν κάποιοι από αυτούς» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Το να διακινούμε θεωρίες συνομωσίας και να παίζουμε με τον πόνο των συγγενών δεν είναι τίμιο και δυστυχώς συμβαίνει και από κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου» υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν προκύπτει ότι κάποιος επί σκοπό έδωσε μια τέτοια εντολή για να κουκουλώσει κάτι» επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης.

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Η επικεφαλίδα όλων των μετρήσεων, από την πιο επιεική για τα μη κρατικά πανεπιστήμια μέχρι την πιο αυστηρή μέτρηση δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι υπέρ αυτής της μεταρρύθμισης. Όπως συμβαίνει σε κάθε μεταρρύθμιση το σημείο αποδοχής της είθισται να είναι το χαμηλότερο δυνατό όταν ξεκινάει η συζήτηση».

«Η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι μια από τις πιο διαχρονικές, σταθερές προτάσεις της ΝΔ, είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, και κάνουμε την μεταρρύθμιση με τα πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε χώρα στην Ευρώπη» σημείωσε.

Επιπλέον είπε ότι το κυριότερο είναι ότι το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα κυρίως αφορά το δημόσιο πανεπιστήμιο. «Στη χρηματοδότηση στη στήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, στη στήριξη και ενίσχυση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στη δύναμη που δίνεται συνολικά στα δημόσια πανεπιστήμια» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του κ. Ανδρουλάκη είπε «Ο κ. Ανδρουλάκης είναι καλύτερο να αφήσει αόριστες κατηγορίες, αυτός λέει τσιτάτα και μάλιστα προσβλητικές εκφράσεις που δεν αποδεικνύονται, να δει την πραγματικότητα, να έρθει στο 2024, να δει τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες, να δει τι λέει το νομοσχέδιο, να το συγκρίνει με το πρόγραμμά του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη είναι ουσιαστικά να αποκλείσουμε αυθαίρετα κάποια παραρτήματα των πανεπιστημίων και να προκρίνουμε άλλα. Αντί για ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύει για όλους όπως νομοθετεί η κυβέρνηση. Η θέση αυτή του κ. Ανδρουλάκη που μας κατηγορεί για διευθετήσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων εκτός από νομικά έωλη είναι και ιδιαίτερα παρεξηγήσιμη» ανέφερε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα αρρύθμιστο τοπίο.

Για τις δηλώσεις Κασσελάκη

Για τις δηλώσεις Κασσελάκη που αφορούν και σε ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή αφού υπογράμμισε ότι διαφωνεί με τον συλλογισμό που αποδίδει ποινικές ευθύνες στον υπουργό λόγω της καθυστέρησης της υπογραφής της σύμβασης πρόσθεσε «Ο κ. Κασσελάκης και πολλοί άλλοι στην αντιπολίτευση περιμένουν ένα οποιοδήποτε τραγικό γεγονός, περιμένουν μια κρίση για να κάνουν πολιτική καριέρα. Για να χτίσουν αφήγημα, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να πουν. Δεν έχουν καμία αντιπρόταση, δεν μπορούν να κάνουν πολιτική και κάνουν πολιτική ακόμη και στις πλάτες συγγενών, ακόμα και στο όνομα θυμάτων και νεκρών».

«Ντροπή είναι η τυμβωρυχία, ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών, ντροπή είναι να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων» είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Ο κάθε Κασσελάκης αν θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη να καταθέσει τα στοιχεία, αλλιώς να σταματήσει να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων» πρόσθεσε.

Για τα ονόματα των θυμάτων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Για την αναγραφή των ονομάτων των νεκρών των Τεμπών στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι το μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη είναι ένας ιερός χώρος τιμής των στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ του καθήκοντος και δεν θεωρούμε ότι είναι ένας χώρος τέτοιος.

«Ο κ. Δούκας ας μην κρύβεται πίσω από τις ευθύνες του και ας τις αναλάβει κάποια στιγμή. Και να γνωρίζει τι προβλέπεται και τι μπορεί να συμβεί σε ένα συγκεκριμένο χώρο» σημείωσε προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί με πολιτικές αποχρώσεις

Επίσης είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν δόθηκε εντολή από τον κ. Τασούλα. «Είναι γνωστό ότι αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της βουλής, είναι αρμοδιότητα του δήμου. Το μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη είναι εκεί για να μας θυμίζει αυτούς που έπεσαν για το καθήκον στην πατρίδα» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ