Μάρδας: Οι επενδυτές δεν έχουν επηρεαστεί από το προσφυγικό

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος με την παρουσία του στην Αθήνα επαύξησε και επικύρωσε σειρά επιχειρηματικών και επενδυτικών συμφωνιών, οι οποίες δρομολογήθηκαν από τις μεικτές διυπουργικές επιτροπές των δύο χωρών τούς τελευταίους μήνες.

«Και από τη σκόνη που αφήνει πίσω η επίσκεψη Πούτιν, υπάρχει όφελος για την Ελλάδα» είπε στο “Πρακτορείο FM” ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε ότι από το γεγονός και μόνο ότι οκτώ συναρμόδιοι υπουργοί συνόδευσαν τον Ρώσο Πρόεδρο στην Ελλάδα για να υπογράψουν τις παραπάνω συμφωνίες, υπάρχει όφελος για τη χώρα.

Εξάλλου, στο ερώτημα αν είναι εφικτό να απλουστευθούν περισσότερο οι διαδικασίες στο ζήτημα της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό ότι συνεχίζεται η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και οι αποσπάσεις αστυνομικών στην ελληνική πρεσβεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά υπενθύμισε ότι οι διαδικασίες έκδοσης είναι δεδομένες για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ που ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις δυνατότητες τις οποίες είχε το προξενείο μας πέρσι με σκοπό την έκδοση βίζας» τόνισε ο κ. Μάρδας, υπογράμμισε ότι η όποια διαδικασία απλούστευσης στην έκδοση βίζας πρέπει να συμφωνηθεί σε επίπεδο ΕΕ και επισήμανε ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν ήδη αύξηση συγκριτικά με πέρσι.

Στο ερώτημα αν οι εικόνες από την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αποτρέπουν τους επενδυτές, ο κ. Μάρδας είπε ότι στη διάρκεια των 100 και πλέον συναντήσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, το προσφυγικό ζήτημα τους απασχόλησε ελάχιστα. «Η αίσθηση ότι υπήρχε μια υπερβολή εκ μέρους του Τύπου, του εθνικού και του διεθνούς, είναι διάχυτη σε όλους τους επενδυτές» σχολίασε και ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, παραμένει πολύ μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων, η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα προβλήθηκε πολύ περισσότερο.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παπαχριστόπουλος: Δεν πήρα χαμπάρι τη διάταξη για τις offshore

Βαρουφάκης: Χάρη στη Θάτσερ η Βρετανία δεν έχει 50% ανεργία 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.