Μαχητής του «Τάγματος Αζόφ» μίλησε στην ελληνική Βουλή: Οι αντιδράσεις και η απάντηση Τασούλα

Αναστάτωση επικράτησε στην ελληνική Βουλή κατά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όταν προβλήθηκε ένα βίντεο, όπου μίλησε ομογενής, που όπως είπε ο ίδιος, είναι μαχητής στο «Τάγμα Αζόφ».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής απάντησαν ότι ενημερώθηκαν πως θα μιλήσουν δύο ομογενείς δέκα λεπτά πριν από την ομιλία Ζελένσκι, χωρίς να έχουν κάποια περαιτέρω πληροφόρηση.

Ο συγκεκριμένος ομογενής είπε χαρακτηριστικά:

«Απευθύνομαι σε σας ως Έλληνας στην καταγωγή, λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τους Ναζί και τραυματίστηκε 3 φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στον πόλεμο κατά των Ρώσων ναζιστών».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, συμμετέχοντας στο τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου ως άνδρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες που βρίσκεται η Μαριούπολη, η οποία φιλοξενεί πολλούς Έλληνες ομογενείς. Η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και σχεδόν καταστράφηκε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο «Αναστάσιος» ο οποίος επίσης αυτοσυστήθηκε.

«Λέγομαι Αναστάσιος. Ακούστε την έκκληση που σας απευθύνουμε. Δεν υπάρχει κανένας να τους βοηθήσει. Μπορείτε να μιλήσετε και να δώσετε βοήθεια στη Μαριούπολη» είπε μεταξύ άλλων ο δεύτερος στρατιώτης των ουκρανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Νίκος Φίλης αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε τι δήλωσε ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ μετά το 15.40′

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.