Λυκουρέντζος: Μείωση χρέους και δάνειο

Λυκουρέντζος: Μείωση χρέους και δάνειο

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μίλησε στον realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το Εθνικό χρέος, τις Ευρωεκλογές, τις δημοτικές εκλογές καθώς και το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

«Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το Βερολίνο έχει να κάνει με μια καινούρια βοήθεια προς την Ελλάδα, προς την χώρα μας. Ακούω ότι θα είναι διπλής όψεως. Θα υπάρχει μια μείωση του χρέους και παράλληλα μια νέα δανειοδότηση», τόνισε αρχικά ο κ. Λυκουρέντζος και συνέχισε:

«Η επιμήκυνση δεν μας απαλλάσσει σε τίποτα. Υπάρχει σαφής ένδειξη και πρόθεση για μείωση του χρέους διότι αυτό θα μπορούσε να στηρίξει την πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας. Αν δεν επιστρέψουμε στην αναπτυξιακή διαδικασία, όσο θα βάζουμε φόρους, θα είναι ατελέσφορη η διαδικασία».

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή την άγονη αντιπαράθεση. Πρέπει να καθίσουμε και να συνεννοηθούμε με ειλικρίνεια. Ας αφήσουμε στην άκρη τα θέματα δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας», σημείωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, ευρωεκλογές και δημοτικές, ο κ. Λυκουρέντζος σχολίασε:

«Εύχομαι να μην υπάρχει τέτοια ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος. Η ψήφος στις περιφερειακές εκλογές, είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπέρ των συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας. Φρόνιμο θα είναι να απεξαρτήσουμε τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών από την πορεία της κυβέρνησης» και πρόσθεσε:

«Η παράδοση δείχνει ότι σε όλες τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα. Πάντως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η κυβέρνηση θα το αξιολογήσει»

«Μέτρα τα οποία θα έχουν επώδυνες συνέπειες, καλό θα ήταν να μην εμφανιστούν στο κοινοβούλιο», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ