Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ατυχές

“Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ατυχές για αυτό και προκάλεσε δικαιολογημένα την οργισμένη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ. Είναι ένα σποτ αχρείαστο, κάποιοι είπαν και ηλίθιο, εγώ λέω ατυχές που νομίζω είναι εις βάρος του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κυβέρνηση και στη διακυβέρνηση του κράτους πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και πρέπει να μάθουμε φυσικά ποιοι και γιατί πήραν αυτά τα χρήματα, τα οποία δόθηκαν μέσα στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας που ήταν υποχρεωμένη να κάνει η κυβέρνηση για την καραντίνα και την πανδημία, αλλά πρέπει να έγινε με μία διαφάνεια. Φυσικά νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πράξει το καθήκον της και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ανακοινώσει πλήρως πού δόθηκαν και για ποιο λόγο δόθηκαν εκεί που δόθηκαν”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Τα Μέσα Ενημέρωσης ελέγχονται από τους τηλεθεατές, τους αναγνώστες, τους ακροατές. Δεν πρέπει να ελέγχονται ποτέ από μία κυβέρνηση και για αυτό τον λόγο το κράτος δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη λειτουργία έστω και με αυτό τον έμμεσο τρόπο στη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ελευθεροτυπία, αυτό σημαίνει δημοκρατία. Καταλαβαίνω ότι θα υπάρχει ανάγκη για διοχέτευση κάποιας κρατικής διαφήμισης ή ευρωπαϊκής στα Μέσα Ενημέρωσης, αυτό να γίνεται πάντα με διαφάνεια και με ένα ασφαλές πλαίσιο ούτως ώστε να μην ασκεί κάποιος ιδιαίτερες και παρασκηνιακές πιέσεις στον εκάστοτε υπουργό Τύπου ή στον εκάστοτε Πρωθυπουργό”, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά για ένα παρακρατικό κύκλωμα που λειτουργούσε στο εσωτερικό των μυστικών υπηρεσιών με παράνομες ηχογραφήσεις και με εντολές από τον τότε υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και το περιβάλλον του, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είναι συγκλονιστικά αυτά που μαθαίνουμε. Εδώ και καιρό είχαμε επισημάνει κάποιες καταστάσεις οι οποίες είναι στα όρια της συνταγματικής εκτροπής. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που αποφάσισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της βουλής να κάνει την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και αυτό είναι ένας λόγος που πρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβη με αυτές τις ηχογραφήσεις, κυρίως με τις παρεμβάσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Άμυνας ο κ. Καμένος και το οικογενειακό του περιβάλλον σε αστυνομικούς ή σε άλλα πρόσωπα καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του. Αυτές είναι συμπεριφορές που όχι απλώς είναι καταδικαστέες αλλά είναι στα όρια της συνταγματικής εκτροπής. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπερβαίνει τον συνταγματικό και θεσμικό του ρόλο και να υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Έχουμε φτάσει και σε αυτό το επίπεδο, είμαι πάρα πολύ ανήσυχος από την εξέλιξη αυτή και είναι υποχρέωση και της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και των δικαστικών Αρχών να επιβάλουν την προστασία του Συντάγματος και των θεσμών”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ