Λοβέρδος: Να εξεταστεί εκ βάθρων ο ΕΝΦΙΑ

Λοβέρδος: Να εξεταστεί εκ βάθρων ο ΕΝΦΙΑ

Αιχμές για τον ΕΝΦΙΑ άφησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Δήλωσε ότι ο Φόρος πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν τον ψήφισε σε αντίθεση με άλλους βουλευτές της δικομματικής κυβέρνησης που τώρα διαμαρτύρονται.

«Εμείς βάλαμε το ΕΕΤΗΔΕ, το λεγόμενο χαράτσι, με 1,9 εκατ. έσοδα και μας εξευτέλισαν• Τώρα με τον ΕΝΦΙΑ έχουμε έσοδα 3,3 εκατ. ευρώ… πιστεύω ότι στο νέο προϋπολογισμό ο κ. Χαρδούβελης θα εξετάσει και αυτό το θέμα, πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων. Εγώ δεν λεω ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός, όπως λένε κάποιοι που τον ψηφίσαν, λεω ότι είναι άδικος, εγώ που δεν τον ψήφισα, υπάρχει διαφορά» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, ότι αν πετύχει το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δοθεί μήνυμα ελάφρυνσης του χρέους η κυβερνητική πλειοψηφία θα έχει 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Την Πέμπτη το πρωί οι βάσεις”

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν την Πέμπτη το πρωί, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογένειών τους και τούς ευχήθηκε καλή επιτυχία,

Aναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης είπε χαρακτηριστικά ότι «απολύσεις με το μάτι δεν θα γίνουν» ενώ διευκρίνισε ότι εικόνα για τα κενά που θα υπάρξουν φέτος στα Σχολεία θα έχει μετά τις 5 Σεπτεμβρίου. «Η οικονομική επιβάρυνση δεν είναι το άπαν, το πανεπιστήμιο δεν το αντιμετωπίζεις οικονομίστικα, θες την αξιολόγηση των υπαλλήλων» εξήγησε ο υπουργός.

«Η Πολιτεία πρέπει να χρηματοδοτεί και να αξιολογεί τίποτε παραπάνω» πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι με βάση το νέο σχέδιο του για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα δίνεται προτεραιότητα στο διάβασμα στο σχολείο. «Η βασική μας γραμμή θα είναι διάβασμα στο σχολείο, λιγότερο διάβασμα στο σπίτι» τόνισε.

Για τις διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών» τόνισε ότι ο μεγάλος κορμός που θα διαγραφεί είναι αυτοί που έχουν καθυστερήσει γιατί μπήκαν το 2003, το 2001, ή πριν το 1999. «Διαγράφονται αυτοδικαίως βάσει του νόμου του 2011, δεν το κάνω εγώ. Η πρώτη προειδοποίηση από την κ. Γιαννάκου ήταν το 2007,δεν μεσολαβεί πράξη κάποια δική μου (…) Σταδιακά η ευθύνη θα περάσει στα ΑΕΙ.» εξήγησε. «Δημαγωγούν με βάση ψέματα όσοι λενε για διαγραφές παιδιών με ανίατες ασθένειες» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Χαρακτήρισε δε τις κομματικές τις αντιδράσεις τύπου «’να σου βρω ένα πρόβλημα να σου φωνάζω’». «Με καθύβριζαν, συκοφαντικές ορισμένες μομφές, βγαίνουν από τα όρια» είπε.

Πηγή: skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ