“Λουκέτο” για επτά ημέρες σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική έβαλε η ΔΙΜΕΑ λόγω μη τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊού. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, “χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν. Είναι λυπηρό κάποιοι να μην έχουν κατανοήσει σε ποια εποχή ζούμε”.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης, ότι “λυπούμαι που το πρόστιμο ήταν μόνο 5.000 ευρώ και επτά ημέρες κλείσιμο και όχι πολύ μεγαλύτερο. Θα το ξανασκεφτώ… Γιατί είναι ντροπή να μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και να βλέπουμε ότι είναι όλοι όρθιοι και χορεύουν”.
Για τη Μύκονο και τον τουρισμό
Σχετικά με τη Μύκονο υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση ανακοίνωσε 10 ημέρες μέτρα στη Μύκονο που σημαίνει ότι λήγει αύριο. Καμία υποχώρηση δεν υπήρξε, η απόφαση εφαρμόστηκε. Τα κρούσματα έπεσαν, το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί δόθηκε… Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κυνηγάμε κάποιο νησί ή κάποιους ανθρώπους ιδιαίτερα. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο μιας πανδημίας που μας έχει βάλει όλους σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία”.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέπεμψε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τουρισμού σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019.
«Η απόφαση για τη Μύκονο ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος. Η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν. Η εικόνα ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που είναι πάνω από το πρόβλημα και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις για να βάζει φρένο, είναι μια εικόνα που διαφημίζει την Ελλάδα παντού ως μια υγειονομικά ασφαλούς χώρας. Οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά παρά την άνοδο της πανδημίας. Μέχρι τέλος Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ. Σήμερα είμαστε πάνω από το 60% του 2019. Εάν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε την καλή μας πορεία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο του προϋπολογισμού και να θεραπεύσουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζημιά του 2020», επισήμανε.
Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών
Σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέροντας ότι «αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δε θέλουν να εμβολιαστούν». Ερωτηθείς αν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και στον κλάδο της εστίασης, σημείωσε ότι «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι».