Λαπαβίτσας: Το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να απορριφθεί

«Δεν υπάρχουν μονόδρομοι για τις κοινωνίες και τα έθνη. Το νέο μνημόνιο αποτελεί μια επιλογή που είναι λανθασμένη και θα βάλει τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο. Για να μην κερδίσει τελειωτικά τον πόλεμο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να απορριφθεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

«Η έξοδος από το ευρώ σε προοδευτική κατεύθυνση και με διαγραφή του χρέους είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από τη σημερινή βαθιά κρίση», επεσημαίνει ο κ. Λαπαβίτσας και προσθέτει:

«Η πρόταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με όσα προτείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως φαίνεται από την απόλυτη άρνησή του να εξετάσει τη διαγραφή του χρέους. Η πραγματική πρόταση του Σόιμπλε είναι η επιβολή ενός τρίτου μνημονίου και δυστυχώς βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση»

«Η σκόπιμη παραποίηση της εναλλακτικής πρότασης ώστε να ταυτιστεί με τις προτάσεις του Σόιμπλε είναι απαράδεκτη και κυνική. Ο στόχος είναι να αποδυναμωθεί η εναλλακτική πρόταση και να εμφανιστεί το νέο μνημόνιο ως μονόδρομος», υπογραμμίζει ο κ. Λαπαβίτσας και καταλήγει:

«Δεν υπάρχουν μονόδρομοι για τις κοινωνίες και τα έθνη. Το νέο μνημόνιο αποτελεί μια επιλογή που είναι λανθασμένη και θα βάλει τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο. Για να μην κερδίσει τελειωτικά τον πόλεμο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να απορριφθεί».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Η μόνη εναλλακτική ήταν η πρόταση Λαπαβίτσα για αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε

Ο Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ