Κύρτσος:Με πληγώνει που ο υπουργός Οικονομικών είναι πάντα από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ

Κύρτσος:Με πληγώνει που ο υπουργός Οικονομικών είναι πάντα από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ

«Με πληγώνει το γεγονός ότι μια κεντροδεξιά παράταξη έχει πάντα υπουργό Οικονομικών από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε μιλώντας στο Action24 ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

«Υποτίθεται ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της κεντροδεξιάς, είναι ότι μπορεί ν’ αντιμετωπίσει καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα, να απευθυνθεί στη βάση της που είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι, οι μικροϊδιοκτήτες και οι μεσαίοι ιδιοκτήτες ακινήτων. Αν λοιπόν κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα πας σε ένα προϊόν του κατεστημένου, του σημιτικού ΠΑΣΟΚ έστω του εκσυγχρονιστικού, έχεις χάσει το παιχνίδι» είπε.

Ο κ. Κύρτσος εξέφρασε την άποψη ότι «η κυβέρνηση μπορεί να μεγαλουργήσει αν είναι κεντροδεξιά και πρωτότυπη και νομίζω ότι θα πάει σε πολιτικό αδιέξοδο αν είναι ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν τάσεις στην κυβέρνηση που την θέλουν ένα Γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως παλιότερα όταν ήμουν στον «Ελεύθερο Τύπο» προσπάθησα να δημιουργήσω μια νέα δυναμική για την ΝΔ και απέτυχα. Γιατί τότε η ΝΔ έγινε ένα γαλάζιο ΠΑΣΟΚ. Επομένως αντί να μιμείται το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, ας κάνει τη δουλειά της. Ας τα βρει με την τρόικα, ας κάνει τις μεταρρυθμίσεις, και ας έρθει μετά ο Τσίπρας, με τους οικονομικούς εγκεφάλους, και το συμμαθητή μου από το Κολέγιο το Γιάννη Μηλιό, να λύσουν αυτά τα προβλήματα, αυτά τα αξιοπερίεργα που προτείνουν».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ προσέθεσε ότι «αυτοί που λένε ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές, δεν ψηφίζουμε, δεν κάνουμε κλπ., στρώνουν το χαλί στο ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομική και πολιτική στασιμότητα διευκολύνει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέσουμε τον κόσμο προ των ευθυνών του, αν εξηγήσουμε το πρόβλημα και αρχίσουμε να το λύνουμε, μετά τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα πει να πάμε πίσω; Δεν θα θέλει κανείς να πάει πίσω».

Τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. «Αν πάμε όμως σε πρόωρες εκλογές, συμπλήρωσε, με βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αμφισβητούμε τις συμφωνίες, τα μνημόνια, τις λιτότητες, όλα αυτά, τότε θα έρθει οικονομική καταστροφή». «Είμαστε ήδη μισοκατεστραμμένοι» σημείωσε και τόνισε ότι «τραγικά λάθη έγιναν και από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, έγιναν και στην επεξεργασία του μνημονίου και στην εφαρμογή του, αλλά έχουμε πιθανότητες να σωθούμε. Για να σωθούμε πρέπει να υπάρχει σχετική σταθερότητα, πρέπει να συνεννοηθούμε με τους πιστωτές μας και πρέπει να τολμήσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεννόησης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Κύρτσος είπε :«Θέλω ένα είδος εθνικής συνεννόησης αλλά εθνικές συνεννοήσεις γίνονται στην Ελλάδα, όπως έχει αποδειχτεί, στη βάση της πολιτικής στασιμότητας. Εδώ πρέπει να τρέξουμε, πρέπει να κάνουμε ρεκόρ ταχύτητας και να δείξουμε και μεγάλη αντοχή. Επομένως θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε αυτήν τη βάση; Πολύ αμφιβάλλω».

Όσο δε για το αν ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να καλέσει σε συνάντηση τον κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι «σε ένα νορμάλ πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να συνεννοούνται. Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου είμαστε από 28 χώρες μέλη και από τόσες παρατάξεις, η συνεννόηση και ο συμβιβασμός είναι ο κανόνας. Να καλέσεις, όμως, κάποιον που θα σου ζητήσει να παραιτηθείς, δεν έχει νόημα. Αλλά πρέπει να υπάρχει ένα νόημα για τη συνεννόηση μεταξύ των κορυφαίων της πολιτικής ζωής ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουν».

Τέλος, κληθείς να κάνει μια πρόβλεψη για το αν θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κύρτσος είπε ότι η εικόνα που έχει είναι «κορώνα – γράμματα. Γι’ αυτό και έχει επέλθει ο λεγόμενος πολιτικός κίνδυνος. Και αυτό εμποδίζει τη στρατηγική της κυβέρνησης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ