Κυρανάκης: Η δήλωση για το εργασιακό νομοσχέδιο που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά

Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για “βραβείο κοινοβουλευτικής γραφικότητας”, με τον ίδιο τον βουλευτή να απαντά στην κριτική μέσω social media. Αρχικά, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο μάζεμα των ελιών λέγοντας στην αντιπολίτευση πως “ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό” και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ίδιου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο -η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά- την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς;”.

ΣΥΡΙΖΑ: Έχει ενσωματωθεί στο εργατικό δίκαιο μια έννοια που λέγεται “αναρρωτική άδεια”

Τα πυρά του κατά του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “αν είχε θεσπιστεί βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας” ο ίδιος “θα ήταν από τους επικρατέστερους υποψηφίους”.

Όπως αναφέρουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, “τον θυμόμαστε όλοι να λέει πριν από τρία χρόνια στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα συγκρουστεί με ΗΠΑ και Γερμανία για να την καταργήσει. Ακόμα περιμένουμε αυτή τη σύγκρουση… Επίσης τον θυμόμαστε στις αρχές της πανδημίας να εγκαλεί τους επιστήμονες γιατί αργούν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Είχε βγάλει μάλιστα το συμπέρασμα ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων…”.

Συνεχίζοντας την κριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Σήμερα ήρθε και πρόσθεσε στο βιογραφικό του κάτι εφάμιλλης κωμικής αξίας. Μας είπε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι πλέον θα μπορούν όταν αρρωσταίνουν να λείπουν από τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το ‘ρεπό του Χατζηδάκη’. Ας τον ειδοποιήσει το κόμμα του ότι εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει ενσωματωθεί στο εργατικό δίκαιο μια έννοια που λέγεται ‘αναρρωτική άδεια'” και καταλήγει με την επισήμανση: “Ή έστω, αν υπάρχει στον περίγυρο του κάποιος που έχει δουλέψει έστω μια μέρα στη ζωή του, τον καλούμε να αποκαλύψει στον κ. Κυρανάκη ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν είχαμε καθεστώς δουλείας”.​

Η απάντηση Κυρανάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε μέσω των social media. “Εσείς που κάνετε πλάκα προφανώς δεν βρεθήκατε ποτέ στη θέση κάποιου εργαζομένου που ο άνθρωπός του περνάει καρκίνο, θέλει να σταθεί δίπλα του στις χημειοθεραπείες, να αφιερώσει μέρες, βδομάδες, να είναι εκεί, χωρίς να χάσει τη δουλειά του. Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ