Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Το απόγευμα στο Μαξίμου θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών εταίρων μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Θα συμμετέχουν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Δ. Σταμάτης και Στ. Παπασταύρου και από την πλευρά του του Ευ. Βενιζέλου,ο υπουργός Ενέργειας Γ. Μανιάτης, ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Χρ. Πρωτόπαππας και ο  επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθρούρος Ζερβός

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, καθώς το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει διαφωνίες επί του σχεδίου νόμου, ώστε να μην εμφανιστούν – ή να εμφανιστούν κατά το δυνατόν λιγότερες – τριβές μεταξύ τους στη Βουλή.

Ενδιαφέρον εμφανίζει πώς θα αντιδράσουν και οι βουλευτές που διαφωνούν, κυρίως οι βουλευτές Αρκαδίας και Κοζάνης (ή και υπουργοί όπως ο Πάρης Κουκουλόπουλος) στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά και πώς θα αντιδράσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και άλλα σωματεία.

Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», το πρώτο από τα προαπαιτούμενα της τρόικα για τις δυο δόσεις ενός δισ. εκάστη, που αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Εντός της εβδομάδας, επίσης, με Προεδρικό Διάταγμα θα φέρει στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος τη ρύθμιση για τις λαϊκές. Με Προεδρικό Διάταγμα θα «περάσει» και η απόφαση για περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, με τον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να διαπραγματεύεται με την τρόικα την μείωση του κέρδους μόνο στα ακριβά φάρμακα.

Η κυβέρνηση, με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, αφενός στέλνει το στίγμα προς τους εταίρους ότι θα είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της, αφετέρου διαμηνύει πως με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα επιδιώξει να φέρει τη συζήτηση για το χρέος νωρίτερα, ει δυνατόν και στις αρχές φθινοπώρου. Τουλάχιστον να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα…

 

Πηγή:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ