Κρίσιμη συνάντηση Γαβρόγλου με την Ιερά Σύνοδο – Τι συζητήθηκε για τα θρησκευτικά και την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ

Mε εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συνάντηση στο γραφείο του υπουργού διεξήχθη σε «καλό κλίμα» και έγινε ενημέρωση εκατέρωθεν για τα θέματα που θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας και που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου, με στόχο «να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Συνόδου, παρευρέθησαν οι Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ και Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το μάθημα των θρησκευτικών.

«Επανεβεβαιώθηκε η απόφαση της Πολιτείας και της Εκκλησίας, να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της επιτροπής του Ι.Ε.Π. και της τριμελούς εξ αρχιερέων επιτροπής, σύμφωνα με όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για το αντικείμενο, το εύρος και τη στοχοθεσία του διαλόγου και έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος», αναφέρει σχετικά το υπουργείο.

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. 18/2018 (που αφορά στον νέο Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ) που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣτΕ. Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο, η επιτροπή εξ αρχιερέων απάντησε ότι θα ενημερώσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το αίτημα του υπουργού.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ