Κουτσούμπας: Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Με κεντρικό σύνθημα «Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού», ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

«Πρόκειται για μια σημαντική μάχη, την οποία δίνουμε ενιαία παντού, σε όλη τη χώρα, με στόχο να ισχυροποιηθούν αποφασιστικά, μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ.

Να αποτυπώσει την αντίθεση του λαού και της νεολαίας μας απέναντι στην πολιτική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης που στέλνει συνεχώς αντιλαϊκές οδηγίες, φτιάχνει τρόικες, προβλέπει αντιδραστικά μνημόνια διαρκείας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, την ανταγωνιστικότητά τους, συνθλίβοντας τους λαούς», σημείωσε

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο Δημήτρης Κουτσούμπα ανέφερε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε» και πρόσθεσε:

«Αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Για τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του».

«Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα εάν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν υψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και συμπλήρωσε:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα. Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με κοινωνική δικαιοσύνη, λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για τα επιμέρους, συμφωνούν απόλυτα στα βασικά, στρατηγικά ζητήματα».

«Για σκεφτείτε: Τα άλλα κόμματα, άλλα ένθερμα, άλλα με ορισμένη κριτική, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ακόμα από την ίδρυση της ΕΟΚ, υιοθέτησαν τη λογική του μονόδρομου. Οι πρόδρομοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι αν ονομάζονταν (ΕΡΕ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ» ή ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) ψήφισαν και με τα δύο χέρια όλες τις αντιδραστικές συνθήκες, συντάχθηκαν με αυτήν τη σφηκοφωλιά, υπηρέτησαν τους σχεδιασμούς του συστήματος, που μας έφερε οικονομική κρίση, φτώχεια, ανεργία, πολέμους.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κινούνται στις ράγες του ίδιου μονόδρομου, της ίδιας στρατηγικής και που σήμερα θέλουν να φοβίσουν το λαό ότι το σπάσιμο των δεσμών της ΕΕ είναι αρνητικό για τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα, κρύβουν την αλήθεια για τον ίδιο τον εκμεταλλευτικό και σάπιο χαρακτήρα της καπιταλιστικής αυτής Ένωσης», τόνισε.

«Το ΚΚΕ δύο φορές, στις πιο κρίσιμες στιγμές, πήρε τη μόνη σωστή θέση, λέγοντας «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ», «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ», προβάλλοντας τη μόνη συνεπή θέση για «ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ». Σ’ αυτή τη βάση, οργάνωσε και στήριξε αγώνες με συγκεκριμένα αιτήματα, προκειμένου να δυσκολέψει την εφαρμογή των κοινοτικών αποφάσεων» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να αρχίσει -και με την ευκαιρία των ευρωεκλογών- να βάζει το δικό του λιθαράκι στο δρόμο της πάλης για τη λαϊκή εξουσία, στο δρόμο των λαών της Ευρώπης, για την Ευρώπη της Λαϊκής Ευημερίας. Το ΚΚΕ, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, παλεύει με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Διαθέτει όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια, στις επαγγελματικές σχολές, στα χωριά, στις γειτονιές, στα συνδικάτα.

Πρωταγωνιστεί καθημερινά στους αγώνες, σε αντίθεση με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, που είναι δεκανίκι της ΕΕ, της μεγαλοεργοδοσίας. Δίνει μάχες στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Αντιτάσσεται στα αντιλαϊκά μέτρα, ενημερώνει τους εργαζόμενους, είναι η δική τους φωνή.  Το ΚΚΕ έχει καταθέσει σημαντικές προτάσεις νόμων για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.

Δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πάρει σάρκα και οστά το σύγχρονο μήνυμα «Κανένας μόνος του στην κρίση, όλοι για έναν και ένας για όλους», για να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «η ΕΕ έφερε φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση παντού».

«Η ΕΕ και τα κόμματά της στήριξαν αντιλαϊκές συνθήκες και αποφάσεις και μας έφεραν ως εδώ. Τέτοιες αντιλαϊκές αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν με το ψευτοδίλημμα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη», για να κρύψουν ότι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ αφορά στην ΕΕ των καπιταλιστών που καμιά σχέση δεν έχει με την Ευρώπη των λαών. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού κορόιδεψαν για χρόνια με τα «χρυσά κουτάλια», κάθε φορά έβαζαν το λαό να ταυτίζει τους στόχους του με τους στόχους του κεφαλαίου. Πότε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, πότε με την ΟΝΕ, το ευρώ τώρα, τρομοκρατούν με το φόβο της «απομόνωσης».

Τρομοκρατούν για να κρύψουν ότι ο ελληνικός λαός, όπως και κάθε λαός, είναι μόνος του μέσα σε αυτή τη λυκοσυμμαχία.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με το φόβο της απομόνωσης, καλλιεργούν και την προσδοκία της ανακούφισης που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη, την ανάκαμψη δηλαδή των λίγων, της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ο λαός μας όμως πολύ σωστά λέει πως δεν γίνεται «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Δεν γίνεται και κέρδη για το κεφάλαιο και δικαιώματα για την εργατική τάξη, το λαό», σημείωσε.

«Ο λαός, η νεολαία, όλοι και όλες πρέπει να απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την εγκληματική οργάνωση των ναζί, τη Χρυσή Αυγή. Κανένας Έλληνας και Ελληνίδα, εργάτης, άνεργος, υπάλληλος, επαγγελματίας, αγρότης, επιστήμονας, φοιτητής και σπουδαστής δεν πρέπει να παρασυρθεί από την ύπουλη προπαγάνδα που προβάλλει αυτούς τους θρασύδειλους εγκληματίες σκοταδιστές. Να απομονωθούν ακόμα περισσότερο και εκλογικά και πολιτικά παντού.

Δεν χωράνε εδώ προεκλογικά κόλπα ψηφοθηρίας, είτε από τα κυβερνητικά κόμματα, είτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να είναι ψηφοθηρικό το κριτήριο αντιμετώπισης του ναζισμού. Κι αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η πάλη κατά του φασισμού – ναζισμού πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια. Στη ρίζα του χτυπιέται το κακό. Το επιμέρους κλάδεμα μπορεί και να βοηθά στην ενδυνάμωσή του. Και καλά η ΝΔ που είναι τμήμα αυτής της ονομαζόμενης ευρύτερης δεξιάς –κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, τι ρόλο αλήθεια βαράνε συνομιλώντας με ναζιστές ή άλλοι ταυτιζόμενοι σε επιχειρηματολογία με τα φασιστοειδή, με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου;

Οι αποκαλύψεις με τον πρώην γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και όσα ακολούθησαν με νέες απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο, τσιράκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί κατά περίσταση σε βάρος του λαϊκού κινήματος» είπε.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ως αξιωματική αντιπολίτευση, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης συνειδητής εξαπάτησης».

«Στις ευρωεκλογές χρειάζεται να τιμωρηθεί ο πυρήνας της πολιτικής και της δράσης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή τους υπέρ των μονοπωλίων, υπέρ του μονόδρομου της ΕΕ. Δεν συνιστά πραγματική τιμωρία η μετακίνηση από το ένα κόμμα του ευρωμονόδρομου στο άλλο, όπως από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ που εξαπατά το λαό ότι η ΕΕ, από τα μέσα και από τα πάνω με τις διαπραγματεύσεις και τάχα καλύτερες συμμαχίες, θα μετατραπεί σε «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών». Που έχει βάλει σκοπό του να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ που σάπισε, έτσι όπως αυτό αποδεικνύεται και από τις μετεγγραφές που έχει κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα φτιάχνει καινούργια αναχώματα, φυτεύει «Ελιές» πλάι σε «Ποτάμια», για να ανακόψουν την οργή του λαού, να διασκορπίσουν ανώδυνα σε καταδικασμένους και σε τηλεαστέρες -που σύντομα θα αποδειχτούν μεγάλες φούσκες- την καταδίκη απέναντι στην πολιτική της ΕΕ. Δεν μας ξεγελούν. Άλλωστε γι’ αυτό φτιάχτηκαν αυτά τα εφήμερα σχήματα.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει το λαό για την ΕΕ, κάνει βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, σπέρνει αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στήριξε την ένταξη στην ΟΝΕ. Δεν μπορεί να έχεις ψηφίσει το μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων, το Μάαστριχτ, και μετά να λες δεν είδα, δεν κατάλαβα!

Είναι κόμμα που πατάει σε δύο βάρκες: Από τη μια σηκώνει ακόμα και «κόκκινες παντιέρες», κατά περίσταση και ακροατήριο, ψαρεύοντας την ιστορική διαδρομή αγωνιστών, ακυρώνοντας τη βαθύτερη ουσία της διαδρομής τους και από την άλλη αγωνιά μαζί με τους βιομήχανους για την υγεία των κερδών τους.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κοινός τόπος να εκφράσουν τώρα την αντίθεση τους στην ΕΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι καταδίκη των κομμάτων που κλείδωσαν το λουκέτο των μαγαζιών τους!», κατέληξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ