Κουτσούμπας: Με ΚΚΕ δυνατό καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη

Επίθεση στην ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε από τον Βόλο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που ζήτησε από τους πολίτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: Ψήφος στο ΚΚΕ θα πει συνέπεια και σταθερότητα για τον λαό μας

«Καμία ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρέπει να πάει χαμένη στην αποχή, ούτε να σκορπίσει δεξιά κι αριστερά. Το βήμα που κάναμε στις 21 Μαΐου μπορεί τώρα να γίνει άλμα. Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, με δυνατό τον λαό και το κίνημά του, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση «στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%.

Viral ο Κουτσούμπας στο TikTok: Η έκπληξη σε 26χρονο που είχε γενέθλια

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κουτσούμπας: Προκλητικός ο δήθεν τσακωμός για τους φόρους

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην οικονομία αλλά και τον «πόλεμο» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους φόρους.

Κουτσούμπας στην Θεσσαλονίκη: Να μην χαθεί καμία ψήφος λόγω αποχής – Η ελπίδα βρίσκεται μόνο εδώ

«Είναι προκλητικός ο δήθεν τσακωμός που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες ανάμεσα στα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και έχουν δώσει πάρα πολλά διαπιστευτήρια και σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και συνέχισε: «Γιατί όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 15 χρόνια: Έγδαραν τον λαό με τους φόρους και τους μνημονιακούς νόμους. Όλοι τους εφάρμοσαν άδικους νόμους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν θα καταργούσε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τους συντελεστές του ΦΠΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ τους διατηρεί στα ύψη παρά τον πληθωρισμό».

Μάλιστα τόνισε ότι επί των ημερών της ΝΔ είχαμε ρεκόρ έμμεσων φόρων επί δύο χρόνια. «Είναι να γελάει κανείς και με την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να παρουσιαστούν ως θιασώτες της «πιο δίκαιης» φορολογίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τα άλλα καμαρώνει για τα 37 δισ. που άφησε «μαξιλάρι» από την άγρια φοροληστεία του λαού και που λέει ότι έχει το knowhow για να το ξανακάνει τώρα που επανέρχονται τα ματωμένα πλεονάσματα. Και το ΠΑΣΟΚ που φόρτωσε στον λαό ένα τσουβάλι φόρους ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και ψήφισε κάθε πιθανή και απίθανη φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου», ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επιπλέον εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία «κρυφή ατζέντα» φορολόγησης αλλά μία «δεδομένη φορολογία» σε βάρος του λαού. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε «κοροϊδία» το επιχείρημα φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών. «Και ας αφήσουν την κοροϊδία με τα λεγόμενα «υπερκέρδη» 7-8 εταιρειών που, δήθεν, θα φορολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ή που, δήθεν, έχει ήδη φορολογήσει η ΝΔ. Μιλάνε για 7 εταιρείες για να αφήσουν εκτός συζήτησης τα κέρδη των 150 εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρηματικών ομίλων, που αύξησαν πέρυσι τα κέρδη τους κατά 303%», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ