Κουτσούμπας στην Θεσσαλονίκη: Να μην χαθεί καμία ψήφος λόγω αποχής – Η ελπίδα βρίσκεται μόνο εδώ

Το ΚΚΕ είναι «το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της εξουσίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συγκέντρωση εργατοϋπαλλήλων, την οποία διοργάνωσαν οι κλαδικές οργανώσεις Θεσσαλονίκης του κόμματος.

ΚΚΕ: Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιουνίου

«Πάμε να κάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, για να είναι δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση» υπογράμμισε ο  Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ήταν το μόνο στοιχείο του εκλογικού αποτελέσματος που έκανε πολλούς να χαμογελάσουν, ακόμα και πολλούς που τελικά δεν το ψήφισαν. Τους λέμε να το κάνουν τώρα, για να χαμογελάσουμε περισσότερο όλοι μαζί. Για να κοπεί το χαμόγελο σε όσους ονειρεύονται “πανίσχυρες” κυβερνήσεις που θα τσακίζουν τους εργαζόμενους, ή όσους καλλιεργούν τέτοιους φόβους για να εκβιάσουν πάλι τον λαό πάνω από την κάλπη» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Και συνέχισε: «Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι. Αυτό είναι που θα μετρήσει για τον λαό, απέναντι στα δύσκολα που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό λέμε: Στις 25 Ιουνίου ΚΚΕ δυνατό, γιατί η ελπίδα βρίσκεται μόνο εδώ».

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε τους αγώνες του ΚΚΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την «απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης» σε επιχειρήσεις Τροφίμων, Μετάλλου, στις Κατασκευές, στις Τηλεπικοινωνίες, στον Επισιτισμό – Τουρισμό, τις δράσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς και σε εξώσεις εργατικών – λαϊκών οικογενειών και τους «αντιιμπεριαλιστικούς» αγώνες «ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια». Υπενθύμισε, ακόμη, τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ, για τα εργασιακά, για τα πανεπιστήμια και τις σχολές, για το εισόδημα, για το περιβάλλον, για την υγεία, για την παιδεία, κ.ά., ενώ χαρακτήρισε «κυνικές» και «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη σχετικά με τη στελέχωση  δομών υγείας σε νησιά που έχουν τουρισμό μόνο το καλοκαίρι, λέγοντας:  «Τουρισμό και κέρδη θέλουν να έχουν όλον τον χρόνο, αλλά η υγεία του λαού αποτελεί γι’ αυτούς “κόστος”. Πόσο επίκαιρο, είναι το σύνθημα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”».

«Δεν μπορεί να κάνει πραγματική αντιπολίτευση ο ένας στον άλλον»

«Στο ερώτημα: ”Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα αλλά κόμματα μπαλαντέρ επιλέγουν τα κέρδη» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Γι’ αυτό και δεν μπορεί να κάνει πραγματική αντιπολίτευση ο ένας  στον άλλο. Αυτόν τον νόμο υπηρετούν και διαφημίζουν στα προγράμματα τους. Με αυτόν τον νόμο οι 150 επιχειρηματικοί όμιλοι το 2022 κατέγραψαν πάνω από 10 δισ. ευρώ κέρδη, με αύξηση πάνω από 300%. Και ποια είναι η προϋπόθεση για όλα αυτά; Κατώτατος μισθός που είναι σήμερα περίπου όσο ήταν και το 2012, δηλαδή 11 χρόνια πίσω. Μέσος μισθός κατά 25% μικρότερος απ’ ό,τι το 2011. Ο λαός πληρώνει το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις το 5%. Όχι μόνο τώρα, διαχρονικά. Και θέλει πολύ θράσος να παριστάνουν ότι έχουν -δήθεν- διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της φορολόγησης, όταν κανείς τους δεν άλλαξε αυτή την αναλογία», σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι μια στις δύο νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής, ή εκ περιτροπής απασχόλησης, με «μέσο καθαρό μισθό κάτι παραπάνω από τριακόσια ευρώ τον μήνα», ενώ «έξι χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους» και «ανακυκλώνονται μεταξύ ανεργίας και εργασιακής ανασφάλειας».

«Αυτός ο νόμος έχει όνομα, για την ακρίβεια έχει δύο ονόματα: λέγεται νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου. Ο πρώτος τον έφερε, η δεύτερη τον ενεργοποίησε….. Το ότι οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών έχει την σφραγίδα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».

«Επιστροφή στα ”ματωμένα” πρωτογενή πλεονάσματα από φέτος»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της «επόμενης ημέρας» είναι «συγκεκριμένο», με  επιστροφή σε «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα από φέτος, με «φοροληστεία» από άμεσους και έμμεσους φόρους, με «πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα» και με «πιο αποφασιστική προώθηση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης», που «για τον λαό σημαίνει ακριβότερο ρεύμα, εμπορεύματα, στέγη και μετακινήσεις».

«Στον στόχο, αυτής της σταθερότητας για το κεφάλαιο, συναντιούνται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ και εξήγησε ότι όσο το κεφάλαιο έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να τα υλοποιεί αυτά, «άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση συναινετική, «συστημική, που θα βάζει πλάτη στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων».

 «Μούφα» αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

«Και τέτοια μούφα αντιπολίτευση υπήρχε και υπάρχει: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα μικρά κόμματα – ”δορυφόρους” των άλλων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Βλέπετε, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας νοιάζονται για το ποιος θα κυβερνήσει σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι αδιάφορος, όπως τόλμησε να πει για το ΚΚΕ, προχθές, εδώ στη Βόρεια Ελλάδα. Γι’ αυτό “πολεμάει” τη δεξιά με Αντώναρους, Μαραντζίδηδες και άλλα τέτοια φυντάνια. Γι΄ αυτό στην Πάτρα συμμαχεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά του κομμουνιστή δημάρχου, Κώστα Πελετίδη. Γι’ αυτό στο Περιστέρι στηρίζει τον δήμαρχο της ΝΔ, τον Παχατουρίδη. Γι’ αυτό στην Καισαριανή έχει κοινό υποψήφιο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να μην εκλεγεί κομμουνιστής δήμαρχος. Θα έλεγε κανείς ότι, όχι απλά νοιάζεται, άλλα έκανε και ό,τι καλύτερο μπορούσε για να κυβερνήσει ξανά η ΝΔ του Μητσοτάκη. Ας μην κουνάει, λοιπόν, το δάχτυλο στο ΚΚΕ. Εμείς, όχι μόνο νοιαζόμαστε, αλλά θα είμαστε και οι μόνοι που θα βρεθούμε μαχητικά απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ»

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι άλλα μικρότερα κόμματα, που εμφανίζονται «με την ίδια ευκολία» που αποσύρονται, αξιοποιούνται στο πλαίσιο του αστικού συστήματος για να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές . Έβαλε κατά της «Ελληνικής Λύσης» και του αρχηγού της, λέγοντας ότι  «είναι δοκιμασμένος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα», αλλά και κατά άλλων κομμάτων της τελευταίας δεκαπενταετίας.

«Θυμηθείτε τα τελευταία 15 χρόνια είχαμε ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΜΕΡΑ25, που μπήκαν στη βουλή, εγκλώβισαν και παρέσυραν λαϊκό κόσμο, νέους και νέες, δίνοντας ανάσα βοήθειας στο σάπιο σύστημα. Τόσο «νέα» είναι αυτά τα κόμματα που έχουν «ρηξικέλευθες» προτάσεις για τους εργαζόμενους,  όπως η ΝΙΚΗ, που προτείνει καταναγκαστική εργασία με αυξημένες κρατήσεις γι’ αυτούς που χρωστάνε δάνειο. Δηλαδή σκλαβοπάζαρο για να μην χάσουν οι τράπεζες ούτε ευρώ» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Καμία ψήφος ‘’ πάμε και όπου βγει’’»

«Καμιά ψήφος, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι «πάμε και όπου βγει», αλλά να πέσει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μόνο στο ΚΚΕ. Και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικού ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν. Γιατί το ΚΚΕ τους εργαζόμενους δεν τους βλέπει σαν «κουκιά», ούτε τους χωρίζει σε πράσινους, μπλε και ροζ. Για αυτό και δεν λέει “καλά να πάθουν” επειδή ψήφισαν το ένα ή το άλλο κόμμα, όπως κάνουν άλλοι. Το ΚΚΕ είναι σάρκα από τη σάρκα των εργαζομένων. Τους βλέπει σαν την τάξη που παράγει όλον τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας και που έχει τη δύναμη, όταν το αποφασίσει να τα φέρει όλα τούμπα. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού, στη σύγκρουση και την ανατροπή αυτού του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος».

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε, ότι την περίοδο 2019 – 2023 και με μόνο δύο εκλεγμένους βουλευτές στην Α’ Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε πλήθος θεμάτων, ενώ κατατέθηκαν από το ΚΚΕ στη Βουλή περισσότερες από 600 επίκαιρες ερωτήσεις και αναφορές για τα προβλήματα του λαού της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Γι’ αυτό λέμε ότι οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης έχουν απόλυτο συμφέρον να στείλουν και στη νέα βουλή, όχι μόνο αυτούς τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και περισσότερους. Δεν έχει ανάγκη, για παράδειγμα, ο λαός της Α’ Θεσσαλονίκης από εννιά βουλευτές της ΝΔ που εκλέχθηκαν στις 21 Μαΐου και μπορεί να γίνουν και περισσότεροι τώρα με το καλπονοθευτικό, απαράδεκτο μπόνους που κλέβει τις έδρες από άλλα κόμματα. Δεν έχει ανάγκη ούτε τους τέσσερεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ανάγκη από περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές βουλευτές του ΚΚΕ».

«Καλούμε, λοιπόν, όσους και όσες εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ, πολλοί για πρώτη φορά, να το ξανακάνουν. Γιατί τώρα έχουν περισσότερους λόγους να το κάνουν. Να μη χαθεί καμία ψήφος λόγω αποχής. Καλούμε όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα. Για να είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί, στις 26 Ιουνίου, να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη υπέρ των συμφερόντων των “πολλών”», κατέληξε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ