Νέος Κόσμος: Υπό έρευνα εάν ο βαρύς οπλισμός στο κλεμμένο αυτοκίνητο συνδέεται με την διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο και ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Νέο Κόσμο.

Συναγερμός στον Νέο Κόσμο: Εντοπίστηκε κλεμμένο όχημα με βαρύ οπλισμό

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, δύο εννιάρια πιστόλια, φυσίγγια, δύο χειροβομβίδες και δύο μπετόνια με εύφλεκτο υλικό. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα βαλλιστική εξέταση στα δύο καλάσνικοφ που θα απαντήσει εάν είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σε αυτή την φάση ερευνάται εάν τόσο το όχημα όσο και ο οπλισμός συνδέεται με το διπλό συμβόλαιο θανάτου στον Κορυδαλλό. Να σημειωθεί ότι τα δύο καλάσνικοφ των εκτελεστών του Κορυδαλλού δεν βρέθηκαν στο καμένο αυτοκίνητο των δραστών στον Σκαραμαγκά. Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι άνδρες της Ασφάλειας αλλά ήδη ενημερώνονται και άλλα τμήματα της αστυνομίας. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα λάβουν αποτυπώματα και DNA από το αυτοκίνητο, ενώ θα κάνουν βαλλιστική εξέταση και στα δύο πιστόλια.

Η υπόθεση κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρή από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ καθώς ένα τόσο μεγάλο οπλοστάσιο θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Πως εντοπίστηκε το αυτοκίνητο

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το όχημα σταθμευμένο επί της οδού Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο. Όταν διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο άρχισαν να ερευνούν τι έχει συμβεί.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν ότι το όχημα είχε κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας πριν από καιρό. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την ιδιοκτήτρια που φαινόταν στην άδεια κυκλοφορίας. Η γυναίκα είχε δηλώσει πριν από μήνες την κλοπή του αυτοκινήτου και αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία.

Η γυναίκα φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ιδέα για το που βρισκόταν το αυτοκίνητο. Σήμερα υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας μαζί με την ιδιοκτήτρια και αστυνομικούς άνοιξαν το όχημα και εντόπισαν το οπλοστάσιο.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να απενεργοποιήσουν τις χειροβομβίδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ