Χάος μετά την δίωξη του Τραμπ: Παραιτήθηκαν δύο δικηγόροι του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεσης της δίωξης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων του αμερικανικού κράτους.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καταγγέλλει πως του ασκήθηκε δίωξη για την υπόθεση των απορρήτων – «Μαύρη μέρα για τις ΗΠΑ»

Δύο δικηγόροι από την νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο Τζίμι Τράστι και Τζον Ρόουλι ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση ότι δεν εκπροσωπούν πλέον τον πρώην πρόεδρο στην υπόθεση. Σημείωσαν ότι ήταν τιμή τους που συνεργάστηκαν με τον Τραμπ αλλά το γεγονός ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μαϊάμι τους οδήγησε στην απόφαση να κάνουν στην άκρη.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι αμερικανικές αρχές άσκησαν δίωξη και σε βάρος του στρατιωτικού και προσωπικού βοηθού του, Γουόλτ Νατα. «Προσπαθούν να του καταστρέψουν την ζωή, όπως τις ζωές τόσων άλλων, ελπίζοντας ότι θα πει κακά πράγματα για τον Τραμπ. Είναι δυνατός, γενναίος και μεγάλος πατριώτης», έγραψε ο πρώην πρόεδρος που επιτέθηκε στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το οποίο χαρακτήρισε διεφθαρμένο.

Ντόναλντ Τραμπ: Εμφανίζεται σε ηχογράφηση να παραδέχεται ότι κράτησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο για το Ιράν

Μέχρι στιγμής το έγγραφο της δίωξης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα και γι’ αυτό δεν είναι γνωστές οι ακριβείς κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Θα καταλήξει στην φυλακή;

Το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων αυτή τη στιγμή είναι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ, που γράφει ιστορία ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με ομοσπονδιακές κατηγορίες σε βάρος του, κινδυνεύει να βρεθεί στην φυλακή.

Ιβάνκα Τραμπ: Μετά την Ακρόπολη, εκδρομή στους Δελφούς – Δείτε φωτογραφίες

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, πράγματι ο Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να καταδικαστεί. Οι κατηγορίες φαίνεται ότι αφορούν απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης που βρέθηκαν στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ στην Φλόριντα. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο για την κατασκοπεία, έκανε ψευδείς δηλώσεις και επιχείρησε να εμποδίσει την έρευνα της Δικαιοσύνης.

Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας έλαβε ηχητικό ντοκουμέντο. Σε αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να λέει ότι έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που αφορούν μία πιθανή επίθεση του Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ερχόμενη Τρίτη ο Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί στο FBI στην Φλόριντα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ