Κουρουμπλής: Διαχρονικά, πανεπιστημιακοί γιατροί κρατούν κρεβάτια στις κλινικές τους – Κόντρα με Κυρανάκη

Αιχμές κατά πανεπιστημιακών γιατρών, που -όπως είπε- διαχρονικά παραβιάζουν τις λίστες εισαγωγής ασθενών και κρατούν κρεβάτια στις κλινικές τους, άφησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτική συνέντευξη, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τα περί “VIP ΜΕΘ“, που προκαλέσαν και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής του κόμματος, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ART και διασταύρωσε τα ξίφη του με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Αποκάλυψε, επίσης, ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και του πρότεινε να αναλάβει συνήγορος υπεράσπισής του.

Η δήλωση Κουρουμπλή και η κόντρα με Κυρανάκη

“Διαχρονικά, οι πανεπιστημιακές κλινικές και ειδικά αρκετοί καθηγητές, όσες προσπάθειες και αν έκαναν τα υπουργεία να καθιερώσουν λίστες, διαφανής διαδικασίας εισαγωγής ασθενών, την παραβίαζαν την λίστα. Διαχρονικά και πάντα. Και αυτό γίνεται και τώρα. Έσκασε η ιστορία, ευτυχώς, παρενέβη ο εισαγγελέας και επειδή τώρα με κάποιον τρόπο ασκούν μία τρομοκρατία στον κ. Γιαννάκο, του τηλεφώνησα και του δήλωσα ότι μπορώ να αναλάβω και ως δικηγόρος και ως μάρτυρας υπεράσπισής του…”, είπε αρχικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η τοποθέτησή του, προκάλεσε την αντίδραση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: “εάν η άποψή σας είναι ότι διαχρονικά συνέβαιναν αυτά, σημαίνει ότι συνέβαιναν και επί δικής σας θητείας”.

“Για τα κρεβάτια μιλάμε, γιατί τότε δεν είχαμε το πρόβλημα με τις ΜΕΘ”, απάντησε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: “Κύριε Κυρανάκη, εσείς δεν ξέρετε, δεν έχετε ακούσει τίποτα ότι οι διευθυντές κρατούσαν πάντα κρεβάτια στις πανεπιστημιακές κλινικές; Δεν το έχετε ακούσει ποτέ;”.

Κουρουμπλής: Επί δικής μου θητείας, δεν έγινε

Παίρνοντας ξανά τον λόγο, ο βουλευτής της ΝΔ, ρώτησε: “Επί δικής σας θητείας στο υπουργείο Υγείας, υπήρχαν ΜΕΘ ή άλλες κλίνες που τις κρατούσαν για VIP πρόσωπα;” για να διευκρινίσει στη συνέχεια: “Στερούνταν δηλαδή οι απλοί ασθενείς απλά κρεβάτια, απλές κλίνες για τη νοσηλεία τους, γιατί τις κρατούσαν επί δικής σας θητείας και επί θητείας άλλων υπουργών, λέτε…”.

“Είπα ότι διαχρονικά υπήρχε αυτό το καθεστώς στις πανεπιστημιακές κλινικές. Το πότε γινόταν, να το βρει ο εισαγγελέας”, απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όταν ρωτήθηκε, εάν συνέβη και επί δικής του θητείας, είπε: “όχι, δεν έγινε, εγώ έξι μήνες έμεινα στο υπουργείο “.

Δείτε το βίντεο από το 27:00

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ